Djurgårdens IF firar guldet med fansen på Stadion

Av: Makoto Asahara, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter lördagens festligheter fortsatte firandet för Djurgårdens allsvenska guldtrupp.

Flera tusen Djurgårdssupportrar slöt under söndagen upp på Stadion i Stockholm.

Då gav Erik Berg fansen hopp inför kommande säsong.

– Jag och hela truppen tror att vi kommer att gå till Champions Leagues gruppspel och hoppas att ni tror på det också, sa han.

På lördag eftermiddag fick Djurgårdens IF lyfta Lennart Johanssons pokal i Norrköping.

Efter dramatik och 0–2 i underläge lyckades Djurgården vända matchen. 2–2 räckte för att säkra guldet.

Guldfirandet tog fart redan i Norrköping och under kvällen och natten på Fotografiska museet, följt av Stureplan, i Stockholm. På söndag var det dags att möta fansen igen och strax efter 15.00 klev spelarna in på Stadion och möttes av applåder, pyroteknik och fyrverkerier.

Först ut att intervjuas av Ulf Elfving var målskyttarna Jesper Karlström och Mohamed Buya Turay. Skyttekungen berättade senare för Sportbladet om det omtumlande firandet.

– Det var galet. Alla var vara bara glada, log hela tiden, säger han om natten.

”Vi ska bara vinna”

Emir Kujovic fick också ta plats framför mikrofonen och fick svara på sportchefen Bosse Anderssons sammanfattning av segerkonceptet:

– Vi är inte det bästa laget. Men som lag är vi bäst, sa Andersson.

Anfallaren kontrade offensivt till fansens förtjusning.

– Jag tycker att vi är det bästa laget, säger Emir Kujovic.

Fansen tvekade inte heller att sjunga med när Kevin Walker inledde en SM-guld ramsa på frågan om en Idol-seger eller allsvensk titel vägde tyngst.

Backen Erik Berg passade också på att ge fansen hopp inför 2020. Djurgårdens IF ska spela kval till Champions League och Erik Berg siktar högt:

– Vilket lag som än kommer spelar ingen roll för mig och det gör det nog inte för någon annan. Vi ska bara vinna, säger han.

”Fantastisk kväll i går”

Och det är just den här SM-guldvinnande truppen som ska göra det enligt sportchef Bosse Andersson, vars stämband tagit en del stryk efter dubbla sångframträdanden under gårdagen.

– Jag tycker vi ska jobba utifrån den truppen vi har nu. Vi ska försöka behålla laget vi har, då har vi kommit en bra bit på vägen. Jag är otroligt stolt över den truppen vi har i dag, säger sportchefen efter att det allra mest frenetiska fyrverkeriavfyrandet från åskådarplats har lagt sig.

Hur har firandet varit?

– Vi är lite trötta. Men en fantastisk kväll i går och det blev sent. Men nu njuter man bara. Att få vara här, komma hit med pokalen, det är få förunnat. Då måste man få njuta.

”Det här man ville”

Tommi Vaiho var lite piggare.

– Jag var hemma vid tolv om jag ska var helt ärlig så jag fick en bra natts sömn, säger målvakten, som hoppades på fortsatta trivsamheter under söndagen när gemensam lagmiddag väntar efter firandet med supportrarna.

Ett firande på Stockholm Stadion han drömt länge om att få uppleva.

– Fantastiskt. Det här var det man ville när man spelade i Djurgårdens juniorer när man såg dem fira här 2005. Att uppleva denna stämning på stadion.

Fansen sjöng ju lite extra när du klev fram på scenen också.

– Det är jättekul.

Publicerad:

LÄS VIDARE