AIK slår tillbaka efter anklagelserna

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

AIK anklagades för att systematiskt maska mot IFK Norrköping. 

De regerande mästarna slår nu tillbaka.

– Det är definitivt ingen taktik vi har lagt upp, säger Sebastian Larsson.

AIK spelade 0-0 mot IFK Norrköping i söndags. Efter matchen kritiserades bortalaget för att systematiskt fördröja spelet.

– Det finns inget reglemente mot det. Alla kan påstå att de är skadade, men det är ju inte det. De är inte skadade, sa Simon Thern till Sportbladet och fortsatte:

– De behöver tid att snacka ihop sig och få oss ur rytmen.

”Definitivt ingen taktik”

Även Siriustränaren Henrik Rydström har noterat att AIK är "bra på att använda sin målvakt för att hitta det lilla brejket och få ut taktiska direktiv under den perioden.".
– Jag gillar ju det där (skratt). Jag beundrar det. Så där har jag själv försökt att vara smart för att hitta sätt för att bryta matchbilder eller störa motståndaren, sa han till Sportbladet i går.

AIK förnekar dock att det skulle handla om någon medveten taktik. 

– Då får man gå runt och fråga var och en om de hade ont eller inte. Jag stannade nere en gång när jag fastnade i gräset, eller gräset, det är inget gräs, den där skiten vi spelar på. De kände att de hade första 30 (minuterna) och så mötte de oss och vi var starkare totalt sett över 90 så det var nog mer frustration de pratade i, säger Sebastian Larsson och fortsätter: 

– Det är definitivt ingen taktik vi har lagt upp. Sedan om någon av våra spelare gör det, det vet jag inte. Men om det är något vi har diskuterat som lag, absolut inte. Kan det hjälpa ett lag vid vissa tillfällen att få något avbrott, absolut, herregud. Det är inget konstigt med det.

”Vill inte gå in på det”

AIK-tränaren Rikard Norling vill inte kommentera frågan alls. 
– Jag vill inte gå in i det överhuvudtaget. Jag vill inte bidra till den... det är en mediagrej som ni bäst sköter själva. 

Du tycker inte att det är grej överhuvudtaget? 

– Jag svarar som jag svarade nu. 

Tränaren pratar hellre om helgens möte med Sirius där AIK ska försöka ta säsongens första trepoängare och spräcka målnollan.

– Vi har haft chanser som vi känner att vi borde ha gjort mål på. Det hade varit värre om vi hade känt att vi inte skapade någonting. Vi kan bara fortsätta att jobba på, både för att se till att vi kommer in i situationer där vi kan avsluta men också att vi blir vassare när vi väl får dem, säger Norling.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Publicerad: