Hedman: Lance skyldig mig 27 miljoner kronor

Magnus och Lance Hedman.
Magnus och Lance Hedman.

Magnus Hedman hävdar att han kunde ha blivit bäst i världen.

Om det inte hade varit för sonen Lance.

– Tack din jävel, du är skyldig mig 27 miljoner, säger Magnus Hedman i podcasten ”Gott snack”.

I Fredrik Söderholms podd ”Gott snack” berättar den tidigare landslagsmålvakten om hur han i tidig ålder gick in i en bubbla för att uppnå sin dröm att bli fotbollsproffs.

– Jag blev väldigt fokuserad på att bli någonting. Det var mitt sätt för att slippa de jobbiga upplevelserna och fly in i idrotten redan när jag var 6–7 år. När det visade sig att jag var en talang växte intresset och målmedvetenheten ännu mer. Jag ristade in ”jag ska bli fotbollsproffs” i mammas köksbord när jag var 8. Med en gaffel i furubordet, säger Hedman i podden.

”Var allt för mig”

Vid millennieskiftet var Hedman 27 år och förstamålvakt i landslaget och lika given i Premier League-laget Coventry City. Trots det var han inte nöjd och kände att han hade mer att ge.

Gott snack: Så du hade kunnat bli bäst i världen?

– Ja, det skulle jag säga. Fotbollen var allt för mig. Men när Lance föddes (2000, hans första son tillsammans med Magdalena Graaf) tappade jag en milliprocent i hur jag värderade fotbollen. För helt plötsligt när jag kom hem efter en match och hade torskat, när jag vanligtvis la mig på sängen och var sur, så kommer en liten kille krypandes liksom… det tog bort lite.

Gott snack: Det var Lances fel alltså?

– Ja, jag har inte sagt det till honom än men han ska få höra det när han blir 20... “Tack din jävel, du är skyldig mig 27 miljoner”, säger Magnus Hedman skämtsamt.

– Men det är en stor anledning till att jag inte gick ännu längre.

Magnus Hedman med Lance på axlarna år 2001.
Magnus Hedman med Lance på axlarna år 2001.
Magnus Hedman i landlagsdressen.
Magnus Hedman i landlagsdressen.
Magnus Hedman med Guldbollen år 2000.
Magnus Hedman med Guldbollen år 2000.

Erbjöds tioväxlad cykel

I programmet berättar han också om hur nära det var att han som 13-åring valde att gå till Djurgården i stället för AIK.

I tidig ålder fick han följa med sin pappa på Djurgårdensmatcher, i både fotboll och ishockey, vilket ledde till att han följde i sin pappas fotspår och började heja på dem.

– Det var tills jag fick mitt förnuft tillbaka. Men Djurgården ville värva mig året innan (övergången till AIK), när jag spelade i IFK Stockholm. De erbjöd mig en tioväxlad cykel för att jag skulle skriva på, säger 47-årige Hedman.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.