Skulle inte klandra Lindelöf om han log

Brenning: Nu kommer svensken spela nästa match

FOTBOLL

En stängd dörr är plötsligt öppen.

Välkommen in i värmen, Victor Nilsson Lindelöf.

På tisdag kommer svensken få chansen att utmana om en plats i Manchester Uniteds startelva.

Victor Nilsson Lindelöf satt återigen på läktaren när Manchester United mötte Stoke på lördagen, en plats han har sett ut att tvingas vänja sig vid efter att laget inlett ligaspelet med tre raka nollor. Men det var innan Eric Maxim Choupo-Moting bestämde sig för att slå in några tegelstenar i muren mellan Lindelöf och startelvan.

Skulle inte klandra Lindelöf

Vid 1-0-målet i den 43:e minuten av lördagens ligamatch avslöjade Stoke-anfallaren med det rent magiska namnet United-backen Eric Bailly två gånger om när Bailly först missade offside-fällan och sedan även tappade markeringen på Choupo-Moting. Vid 2-2-målet i den 63:e minuten var det Phil Jones som alarmerande enkelt kampades ner av den 28-årige Stoke-anfallaren.

En tung smäll för Manchester United som hade haft svårt att få igång tempot i matchen men ändå lyckats vända 0-1 till 2-1 efter att Marcus Rashford tillsynes ovetandes gjort mål efter en fast situation och Romelu Lukaku sedan dunkat in sitt femte mål på fem matcher för klubben efter att ha hållit sig framme på sin egen retur.

Jag skulle inte klandra Lindelöf om han ändå kostade sig på ett leende när Stoke satte 2-2 där han satt och följde matchen i kylan utanför matchtruppen. Tajmingen kunde nämligen inte ha varit bättre för svensken.

Bollkladdande och stillastående

På tisdag kommer 23-åringen debutera för United när schweiziska Basel kommer på besök i Champions League. Det lovade José Mourinho redan i slutet på augusti och anledningen är ganska enkelt att förstå med tanke på att såväl Bailly som Jones är avstängda i matchen.

Det blir då Victor Nilsson Lindelöf och Chris Smalling som formerar mittbackspar för Manchester United. Två spelare som ska hjälpa varandra men också konkurrera sinsemellan.

Innan lördagens match kändes det mest som en kamp om bänkplatsen bakom de givna förstahandsvalen men nu kan det plötsligt handla om förtroendet som en fortsatt startman i José Mourinhos lag.

För insatsen mot Stoke var direkt svag av United. Tillbaka i gamla synder från förra säsongen blev laget stillastående, bollkladdande och ineffektivt. Detta i kombination med ett plötsligt slående nonchalanta försvarsspel. Hade det inte varit för en briljant parad från målvakten David de Gea hade de faktiskt förlorat matchen.

Nu blev det oavgjort men insatsen kommer tvinga tränaren José Mourinho att fundera över hur resan framåt ska se ut. Gör Lindelöf en jättematch på tisdag kan vägen in till startelvan faktiskt ligga öppen.

Foto: TT och PETER WIXTRÖM
ARTIKELN HANDLAR OM