Fischer: ”Stöttar de till 100 procent”

Foto: Maja Suslin/TT NYHETSBYRÅN
Nilla Fischer
FOTBOLL

ROVINJ. EM-tvåan Danmark dök inte upp till sin landslagssamling och reprismatchen på finalen i somras ställs in.

De stöttas nu av de svenska spelarna – som menar att det kan bli så även i Sverige.

– Känner de att det behövs så stöttar jag dem till 100 procent, säger Nilla Fischer.

Danmark dök inte upp till sin landslagsamling i veckan eftersom det nuvarande kollektivtalet gått ut och inget nytt är skrivet.

Bland annat handlar konflikten om bonusar och att spelarföreningen vill att landslagsspelarna ska ses som anställda av förbundet när de är på landslagsuppdrag, vilket DBU menar blir för dyrt.

Revanschmötet med EM-vinnaren Nederländerna på fredag har ställts in och nu är det brådis eftersom ett VM-kvalmöte med Ungern väntar på bortaplan nästa vecka.

De svenska spelarna, som just nu är i Kroatien på landslagssamling, stöttas de danska spelarna.

”Väldigt kloka”

– Om Danmark som lag tycker att det är den vägen de måste gå för att få de förutsättningar som de behöver för att vara kvar i toppen, gå till VM och i så fall ta sig till OS och liknande så tror jag att de är väldigt kloka i sitt beslut. Känner de att det behövs så stöttar jag till 100 procent. Det låter vettigt, säger Nilla Fischer.

Foto: Ermindo Armino / TT / NTB Scanpix
Danska laget under EM.

Förhandlingar pågår i Sverige och Caroline Seger är nöjd med förutsättningarna med ledare runt laget, men säger också till Radiosporten att det finns många bitar runtomkring att jobba på.

Något hot om strejk finns inte men om förhandlingarna blir fruktlösa finns ju alltid risken.

– Det måste till en förändring och gäller att hitta lösningar, men hittar man inte lösningar är en sån grej sista utvägen, och då har det gått ganska långt. Det finns många vägar man kan gå innan man går så långt, säger Seger, som inte kan gå in på detaljer under förhandlingarna, till Radiosporten.