Zlatan får eget pris på Fotbollsgalan

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic får et eget pris på Fotbollsgalan i november.

Det avslöjar 35-åringen själv på sin Instagram.

– Det är en självklarhet för mig att göra vad jag kan för Sverige och fotbollen. Nu ska vi hitta en första nummer 10 att passa tröjan till, säger Zlatan Ibrahimovic enligt GP i ett pressmeddelande.

”Jag hade inte mycket när jag växte upp. Bara min rastlösa själ och mina stora drömmar. Men nummer 10 är beredd att gå längre än någon annan. Det är därför jag startar nummer 10 – en hyllning till alla som gör det där lilla extra för svensk fotboll. Tillsammans med Volvo och Svenska fotbollförbundet kommer jag hitta och prisa nästa nummer 10 på den svenska fotbollsgalan.”

Så skriver Zlatan Ibrahimovic på Instagram om det nya priset som ska delas ut på Fotbollsgalan den 20 november.

Zlatan: En självklarhet gör mig

Enligt gp.se är initiativet ett projekt med syfte att ”lyfta eldsjälar inom sporten för att nå fortsatta framgångar för landslaget framöver.”

– Antingen är man med och hjälper till på plan, eller så får man hjälpa till på andra sätt. Det är en självklarhet för mig att göra vad jag kan för Sverige och fotbollen. Nu ska vi hitta en första nummer 10 att passa tröjan till, säger Zlatan Ibrahimovic enligt tidningen i ett pressmeddelande.

”Är väldigt glada”

Priset, som kommer symboliseras av en svensk landslagströja med nummer tio på ryggen, kommer delas ut på Fotbollsgalan den 20 november till en person eller en förening som via sitt arbete är ett föredöme inom sport- och föreningsvärlden.

– Svenska Fotbollförbundet är väldigt glada att Zlatan och Volvo Cars tar det här initiativet. Vi vet att det finns en mängd människor runt om i landet som i med- och motgång gör sitt yttersta för svensk fotboll. Jag är väldigt nyfiken på vem som kommer att få den första tröjan, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare Svenska Fotbollförbundet.

”Jag lovar, hela världen kommer veta” 01:30
ARTIKELN HANDLAR OM