Rosengårds poängtapp – oavgjort mot jumbon

FOTBOLL

Kif Örebro hade ledning 2–0 och såg ut att skrälla mot Rosengård.

Då räddade Sanne Troelsgaard poäng med sina två mål.

– Chanserna fanns men vi förtjänade inte att vinna i dag, säger Troelsgaard i SVT.

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Rosengård tappade viktiga poäng

Toppstriden i damallsvenskan har i år främst kretsat kring tre klubbar. Linköping har vunnit 12 av sina 15 matcher och leder tabellen, följt av Rosengård som inför dagens möte med Kif Örebro låg fyra poäng bakom.

Det blev till slut en poäng vardera men det var Örebro som inledde matchen bäst. Emma Jansson gav jumbon ledningen med kvarten spelad via en fin nick som seglade in bakom Erin McLeod i Rosengårds-målet.

– I cupmatchen sist gjorde jag också ett nickmål så jag antar att jag är on point just nu, sa Jansson till SVT i paus.

Troelsgaard med dubbla mål

När Julia Spetsmark utökade Örebros ledning till 2–0, efter en fin framspelning från Hanna Terry, såg det ut som att en rejäl skräll var på gång.

Då visade Rosengård varför man ligger i toppen av tabellen. Två minuter efter utökningen reducerade Sanne Troelsgaard via ett högt skott ur snäv vinkel från högerkanten.

Samme Troelsgaard fullbordade därefter FCR:s upphämtning genom ett riktigt klassavslut, återigen från högerkanten.

– Jag tycker att de faller ner väldigt mycket, att de blir passiva. Chanserna finns men vi förtjänade inte att vinna i dag, säger Troelsgaard.

Därmed ligger Rosengård tre poäng bakom Linköping, som har en match mindre spelad. Tabellettan ställs mot Vittsjö klockan 16:00 under söndagen.

Foto: SVT PLAY
ARTIKELN HANDLAR OM