Hammarby IF

Stefan Billborn: ”Nackdelen är att de är så jäkla bra på det”

Hammarbys Jeppe Andersen och Stefan Billborn inför derbyt mot Djurgården

Av: 

Hugo Månsson

Jeppe Andersen i Hammarby.
Jeppe Andersen i Hammarby.

FOTBOLL

I kväll drabbar Hammarby och Djurgården samman i säsongens andra derby.

Bajens lagkapten Jeppe Andersen är imponerad av rivalerna.

– De har ju varit det bästa laget i allsvenskan hittills, säger han till Sportbladet.

I kväll är det dags för allsvenskans andra Stockholmsderby, klockan 17:30. Hammarby står som hemmalag när serieledarna Djurgården väntar på Tele2 Arena.

Senast kommer Bajen från en 3-1-seger borta mot Varberg, där man vände ett 0-1-underläge – och det är god stämning som råder i laget.

– Det känns som att vi är på uppgång, och det känns ju alltid bra. Det är svårare när det är tvärtom, säger Stefan Billborn till Sportbladet.

Lagkapten Jeppe Andersen fyller i:

– Det är jättebra stämning faktiskt. Förra veckan var det lite pressat då vi kom från en förlust mot AIK och 1-1 hemma mot Häcken. Det kändes som att vi var tvungna att ta tre poäng mot Sirius och Varberg, vilket vi gjorde, säger han.

Stefan Billborn berättar att samtliga spelare – förutom Filston Mawana som rehabiliterar en skada – är tillgängliga till derbyt.

”Bästa laget i allsvenskan hittills”

Jeppe Andersen och Stefan Billborn har sett Djurgården en del under säsongsinledningen – och båda är överens om att det är ett starkt lag som kommer stå för motståndet.

– Jag har sett lite av Djurgården i år och de har varit bra. De har ju varit det bästa laget i allsvenskan hittills, det visar tabellen också. De spelar bra fotboll, de är stabila och de hittar varandra bra så det blir jättesvårt. Men vi har också visat att vi har ganska bra koll på Djurgården, säger Jeppe Andersen.

Hammarbys tränare tycker att Djurgården fått bitarna på plats snabbt i år.

– Det som är slående med Djurgården i år är att fast att de har fått in en hel del nya spelare så har de ju ett jättebra grundspel. De är väldigt välorganiserade. En fördel med det är ju att man vet hur de kommer spela, nackdelen är att de är så jäkla bra på det, säger Billborn.

Vem har stuckit ut mest i Djurgården?

– Jag tycker att styrkan de har är att de är just ett lag. Det är nog mest det, säger Billborn och fortsätter:

– De är ett homogent lag. Skillnaden nu mot förut är att de har lite mer speed på kanterna nu när de har Bärkroth och Chilufya. Förut kanske de spelade med Radetinac och Ring. De gick mer in i banan och sköt, nu känns det som att de är ännu mer omställningsstarka än vad de var förut. Annars spelar de ungefär likadant och det är välimplementerat.

Jeppe Andersen tycker att Djurgården på förhand går in som favoriter, men han tror sig också veta vad som krävs för att besegra dem.

– Vi vet vad vi måste göra. Vi måste upp i energinivå och presspelet måste sitta. Det är viktigt för vår del. Jag tycker att vi har visat att är vår press sitter så är vi bland de bästa lagen i allsvenskan och förhoppningsvis sitter det i morgon. Det finns i alla fall motivation för det.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Dif-bossen ser ”Kim & Tolle” som framtidens förbundskaptener

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby IF

Djurgårdens IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Stefan Billborn