London Calling

Så tog fansen sig in på Old Trafford

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Planstormningen på Old Trafford framkallar heta känslor – och delar England i två läger.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

HELGENS SNACKIS

Gary Neville stämplade Old Trafford som ”rostig och rutten” och uppmanade samtidigt familjen Glazer att sälja Manchester United. Den förre spelaren och numera tv-experten var kritisk mot ägarna i samband med att fans tog sig in på arenan för att protestera.

”Familjen Glazer har inte bemött de ekonomiska behov som finns, och fansen har fått nog”, säger Neville i Sky. ”Min syn är helt enkelt att de kommer göra sig en förmögenhet om de säljer klubben. Det vore rätt tidpunkt att sälja och det mest hedervärda att göra”.

Neville beskriver Old Trafford som ”den bästa arenan i landet” när amerikanerna klev in 2004, ihop med träningsanläggningen Carrington. Eftersom renoveringar har uteblivit sedan dess har klubben sjunkit på listan över de främsta anläggningarna.

Detta ska vara anledningen till att supportrarna lyckades ta sig in på Old Trafford under söndagen. Ungefär tjugo minuter efter att fansen hade samlats äntrade en del av protestanterna arenan genom gate STH128. Andra bröt sig in via en glasdörr till en hiss som leder ut till sektionen för handikappade.

”Man tittar runt sig på den här arenan och jag vet att den ser bra ut vid första anblick”, säger Neville. ”Men går man bakom kulisserna så är den rostig och rutten”.

Det är inte första gången som utomstående övermannar säkerheten. I november 2016 avslöjade Daily Mail att två personer som deltog i en arenavandring stannade kvar och sov över på arenan – samt såg mötet med Arsenal dagen efter.

En annan gammal United-spelare, Roy Keane, var inte förvånad efter händelsen: ”Detta var en möjlighet för United-fansen att förmedla ett statement. Givetvis måste de (Glazers) notera det. Man måste applådera fansen, när man får nog är det nog”.

Gary Neville.

HELGENS MOTHUGG

En av de kritiska rösterna kring planstormningen – ihop med diverse krönikörer på tabloider som The Telegraph och Daily Mail– är Graeme Souness. Tv-experten befann sig på arenan under händelseförloppet och fördömer aktionen starkt eftersom han menar att människor kunde ha skadats allvarligt: ”Låt oss vara ärliga: om någon hade träffat oss (med en bengal) hade vi legat på sjukhus med permanenta skador i ansiktet”.

”Det är ingen situation att skratta åt. Någon slängde en ölburk på oss. Återigen, träffar den fel kan den ta dö på dig. Så låt oss inte trippa på tå runt faktumet att detta är oacceptabelt”.

En person – som uppges vara polis – ska ha förts till sjukhus med skärsår i ansiktet enligt Daily Mail.

HELGENS WALESARE

Gareth Bale gjorde sitt 50:e Premier League-mål under söndagen. Tottenham-spelaren stod för tre av målen i 4–0-segern mot Sheffield United vilket för honom högre upp på listan över ligans bästa walesare. Just nu är anfallaren fyra mål bakom John Hartson på femte plats – men har ett rejält gap upp till ettan Ryan Giggs som toppar på 109 fullträffar.

HELGENS CHOCK

Ryan Mason trodde inte sina ögon när John Fleck slapp undan rött kort i en situation med Giovani Lo Celso. Sheffield United-spelaren trampade synligt motståndaren i ansiktet under 0–4-förlusten mot Tottenham. VAR kom fram till att det inte var med avsikt, något som tränare Mason har svårt att förstå. ”Absolut (skulle det ha varit rött kort). Jag är chockad över att domaren inte ombads titta på situationen”, säger Mason till Sky. Lo Celso spelade vidare men fick sedan ett enormt paket is över ena halvan av ansiktet.

HELGENS CITAT

”Jag är överväldigad av känslor, jag kan nästan inte sluta gråta”, – tränaren Emma Hayes efter Chelseas dramatiska seger mot Bayern München. För andra gången i historien är ett engelskt lag klart för Champions League-final.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Emma Hayes.
Publisert:

LÄS VIDARE

Europa League-final 2021: Allt inför Manchester United–Villarreal

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Manchester United

Premier League

Fotboll

Gary Neville

Gareth Bale