EM är slut och flera spelare slutar i landslaget

GLASGOW. Sveriges EM är slut, så även svenska mästerskapskarriärer.

Marcus Berg och Sebastian Larsson har sagt att de har bestämt sig, Mikael Lustig ska fundera över sin landslagsframtid.

– Jag har sagt till mig själv att hur jag än känner vill jag ta några dagar efteråt, säger högerbacken.

Sverige mäktade inte med Ukraina och EM tog slut i natt i Glasgow.

Nästa mästerskap som väntar är VM i Qatar tidig vinter 2022 och då kommer flera av lagets bärande spelare inte finnas med.

Anfallaren Marcus Berg, 34, har sagt att ska sluta efter EM.

– Jag har sagt tidigare att EM blir det sista i landslaget. Det är det jag förhåller mig till. Man vet aldrig hur situationen kommer att vara sedan, men det är vad jag har i huvudet just nu, sa han i mars.

Slutet i Blågult för Andras Granqvist, Marcus Berg och Sebastian Larsson.
Slutet i Blågult för Andras Granqvist, Marcus Berg och Sebastian Larsson.

Larsson: Känns inget speciellt

Mittfältaren Sebastian Larsson, 36, har sagt att detta sannolikt skulle bli hans sista mästerskap, vilket han styrkte efter den tunga förlusten.

- Det är mycket som tyder på det, ja. Det vore ingen vild gissning. Vissa känslor är svåra att hantera just nu, säger han.

Vad kommer du att sakna mest?
- Det är svårt att ta på den frågan. Jag fick någon fråga i går om det var sista landskampen och jag har varit bra på att skjuta på sådant. Nu är det svårt att hantera alla tankar. Jag måste få distans för att kunna säga mer om hur det känns eller hur det blir. Drömmen var inte att det skulle ta slut nu, men det tog slut i dag.

Vad har det betytt för dig att få vara kapten?
- Det har betytt snudd på så mycket det kan betyda. Det är en stolthet som är svår att begripa. Jag letar efter bättre ord, men det är svårt att beskriva. Det är få saker som kan betyda lika mycket.

”Granen” på läktaren

Högerbacken Mikael Lustig , 34, har också han under veckan inför åttondelen påmints om att det skulle kunna bli hans sista match i den gula tröjan, men AIK-spelaren har inte fattat något beslut.

– Såklart att det finns i tanken hela tiden. Jag har sagt till mig själv att hur jag än känner vill jag ta några dagar efteråt. Det är ett viktig beslut för mig och det ska kännas helt rätt, sa Mikael Lustig i veckan.

Mittbacken Andreas Granqvist, 36, har tillhört EM-truppen men suttit på läktaren hela mästerskapet och den förre lagkaptenen lär inte komma tillbaka i slag för en plats i Blågult. Mittfältaren Gustav Svensson, 34, hör också till de äldre spelarna i truppen men har inte lämnat besked om sin framtid i landslaget.

Först till kvarn – köp dina supporterprylar här

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ alla matcher live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.