Exklusivt: Sportbladet sänder 16-delsfinaler i Copa del Rey

Den över hundra år gamla fotbollstraditionen, Copa del Rey, fortsätter.

Nu står det även klart att Sportbladet sänder tre sextondelsfinaler från turneringen nästa vecka.

– Världens bästa fotboll och några av världens bästa lag! Kryddat med Alexander Isak, säger Aftonbladets sportchef Patric Hamsch.

Precis som tidigare år kommer Sportbladet att sända 16-delsfinaler i Copa del Rey. De exklusiva sändningarna rör matcherna mellan Cordoba och Real Sociedad (där svenske Alexander Isak spelar), Alcoyano och Real Madrid samt Cornella mot Barcelona, som spelas på onsdag och torsdag nästa vecka.

”Världens bästa fotboll”

– Världens bästa fotboll och några av världens bästa lag! Kryddat med Alexander Isak. Klart att det är häftigt att kunna erbjuda Sportbladets tittare den här rättigheten, säger säger Aftonbladets sportchef Patric Hamsch och fortsätter:

– Sportbladets satsning på livesänd sport är på allvar. Vi är redan Sveriges absolut största och viktigaste plattform för sportnyheter och kompletterar kontinuerligt med matcher och tävlingar live.

Sportbladets Makoto Asahara och Anna Rydén kommer att kommentera de direktsända matcherna.

Spaniens äldsta fotbollsturnering

Copa del Rey, kungens cup, grundades 1903 och är Spaniens äldsta fotbollsturnering.

Regerande mästare i den anrika cupen är Valencia, som besegrade Barcelona med 2–1 i finalen säsongen 2019 och därmed bröt Barcelonas fyra år långa segersvit i turneringen. Finalen för säsongen 2020 skulle ha spelats den 18 april 2020, men har skjutits upp till den 4 april 2021.

Barcelona har vunnit Copa del Rey flest gånger genom tiderna, med 30 titlar i prisskåpet.

Matcherna som sänds på Sportbladet är:

Onsdag den 20 januari:

Cordoba–Real Sociedad 19.00

Alcoyano–Real Madrid 21.00

Torsdag den 21 januari:

Cornella–Barcelona 21.00

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.