Milojevic pekas ut för allsvenska tränarjobben: ”Jag lyssnar”

Uppdaterad 2021-06-10 | Publicerad 2021-06-01

Häcken, Örebro och Falkenberg letar tränare. Det surras kring Hammarby.

Gemensam snackis: tidigare Mjällbytränaren Milos Milojevic, 38, nämns i samtliga fall.

– Jag vill bli huvudtränare igen och skulle lyssna, säger Milojevic.

Följ ämnen

Hösten 2019 lämnade Milojevic plötsligt Mjällby som huvudtränare efter att ha tagit klubben till seger i division ett och superettan på två säsonger.

När Milojevic och Mjällby inte kom överens om ett nytt avtal flyttade serben med ett tiotal år som spelare och tränare på Island och i Sverige till storklubben Röda Stjärnan för att bli assisterande till tidigare storspelaren Dejan Stankovic.

Där har Milojevic vunnit två ligaguld, en cuptitel och varit delaktig i att Röda Stjärnan i vintras tog sig till 16-delsfinal i Europa League (utslaget av Milan).

Milos Milojevic.

Ett av hetaste namnen

Så när flera svenska klubbar nu jagar ny tränare är den språkbegåvade Milojevic ett av de hetaste namnen som nämns.

– Det är smickrande och jag kan förstå att det pratas om mig. Jag har sagt att jag gärna vill bli huvudtränare igen och min familj bor kvar i Sverige (i Kristianstad), säger Milos Milojevic till Sportbladet.

I Häcken har Andreas Alm lämnat, hos Örebro blir Axel Kjäll renodlad sportchef, Falkenberg har sparkat Hasse Eklund och i Hammarby är situationen osäker kring Stefan Billborn.

Vad har du hört?

– Inget konkret, säger Milojevic. Det är mycket rykten och spekulationer. Silly season på tränarsidan är också en del av den här branschen, säger han.

Skulle du vara intresserad?

– Det beror på hur planen ser ut. Hammarby och Häcken är klubbar med höga ambitioner och resurser, och jag vet vad Örebro och Falkenberg har lyckats med, med sina förutsättningar, säger 38–åringen och har en längre, välinsatt utläggning kring vad tränarna i respektive klubb åstadkommit.

Säger inte nej till Zlatan

Han har ett år kvar på kontraktet i den serbiska storklubben där hans chef och huvudtränare är Dejan Stankovic som är vän med Zlatan Ibrahimovic efter flera år tillsammans i Inter. Zlatan som är delägare i Hammarby Fotboll AB.

Vad skulle Stankovic säga om Zlatan ringer?

– Jag tror inte Dejan skulle stoppa mig – även om han gärna vill ha mig kvar. Stankovic skulle inte säga nej till Zlatan och Dejan vet vad jag har för ambitioner. Jag har fått förfrågningar från andra länder och ligor men varit kvar här hittills.

– Men jag vill poängtera att jag inte hört något från Hammarby och jag har stor respekt för det jobb Stefan Billborn gör.

Varför har du blivit kvar i Röda Stjärnan när du har fått andra erbjudanden?

– Röda Stjärnan är en storklubb och antingen är jag kvar här och flyttar med Stankovic till ett ännu större uppdrag om något år om det blir aktuellt – eller flyttar till Skandinavien för ett huvudtränarjobb. Jag kan fotbollen där och det skulle passa familjemässigt, säger Milos Milojevic. Det är mina huvudspår just nu.

Dejan Stankovic.