Spelade med yrsel och huvudvärk i nio månader

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Jan Vertonghens avslöjande skakar England och debatten om huvudskador. Dessutom har domen fallit för Jack Grealish.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Jan Vertonghen fick aldrig ett förnyat kontrakt med Tottenham. Nu avslöjar den 33-årige belgaren att han spelade med hjärnskakningssymtom stora delar av sin sista säsong i klubben. Det var efter en kollision med lagkamraten Toby Alderweireld i Champions League-semin mot Ajax som Vertonghen blev kvar på planen – men påverkades desto mer tiden efter händelsen.

”Jag led mycket efter den smällen, av yrsel och huvudvärk”, berättar han för Sporza TV. ”Jag skulle aldrig ha fortsatt spela”.

Vertonghen säger att han kände av sviterna under en lång period: ”Det påverkade mig i nio månader, och det gjorde så att jag inte kunde spela så bra som jag hade velat. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Det var match efter match och träning efter träning”.

Den förre Spurs-spelaren räddades av lockdown i mars och gavs då en chans att vila: ”Just då kunde jag inte fortsätta. Jag hade bara ett år kvar på kontraktet så jag var tvungen att spela. Men när jag väl spelade, så spelade jag dåligt”.

Det blev aldrig något nytt kontrakt för Vertonghen som flyttade vidare till Benfica. Han betonar dock att han på intet sätt beskyller Tottenham för något. Klubben säger också till Daily Mirror att man följde protokollet i samband med huvudskadan.

Premier League väntas få igenom ett extra byte för just denna typ av incidenter från och med januari för att undvika permanenta skador på spelarna.

Foto: Dan Istitene / Getty Images Europe

DAGENS CITAT

”Alisson är inte skadad, Alexander-Arnold är inte skadad. Matip, jag tror att han spelar. Fabinho är inte skadad. Robertson är inte skadad. Henderson är inte skadad, Wijnaldum är inte skadad. Salah är inte skadad. Firmino är inte skadad. Mané är inte skadad... Så var är alla skador? Skador är normalt. Alla klubbar har skador. Liverpools stora avbräck är Van Dijk”, – José Mourinho slår tillbaka mot Jürgen Klopp inför Tottenhams möte med Liverpool.

DAGENS DOM

Jack Grealish har fått sitt körkort indraget i nio månader samt närmare 900 000 kronor i böter efter att bland annat ha kraschat in i två parkerade bilar under lockdown. 25-åringen ska enligt vittnesmål ha luktat alkohol och sluddrade vid tiden för incidenten (tidig morgon). Utflykten, hem till en vän, gjordes mindre än 24 timmar efter att Grealish hade uppmanat den engelska befolkningen att stanna hemma och därmed respektera landets coronarestriktioner.

Foto: Pool / Getty Images Europe

DAGENS STATS

Tottenham har vunnit en av sina senaste 26 matcher borta på Anfield. Den segern kom i maj 2011 efter mål av Rafael van der Vaart och Luka Modric. Liverpool är å sin sida obesegrade i 65 raka hemmamatcher.

DAGENS TRÄNARSKIFTE

De flesta tror att Sam Allardyce kommer ersätta Slaven Bilic i West Bromwich. Den sistnämnde tränaren, som har legat risigt till de senaste veckorna, verkar inte ha övertygat ägarna om att han är rätt man på rätt plats trots poängen mot Manchester City.

Foto: Stephen Pond / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.