Cornic klar för Djurgården

Publicerad 2020-12-17

Leo Cornic till höger

Djurgården värvar Leo Cornic, 19.

Den norska ytterbacken har skrivit på ett fyraårsavtal.

– Som en dröm som blir verklighet, säger talangen.

Följ ämnen

Leo Cornic kommer senast från Grorud i norska andraligan där han gjorde tre mål på 24 matcher.

Den offensiva högerbacken spelade innan året i Grorud tio år i Vålerengen.

– Jag är en offensiv högerback som gillar att vara delaktig i offensiven när jag inte försvarar. Senaste säsongen i Grorud hade jag en ganska offensiv roll så det blev en del mål och assist. I övrigt löper jag väldigt mycket och är en utpräglad lagspelare, säger han i ett pressmeddelande.

U21-landslagsspelare

Cornic har även spelat flitigt i de norska ungdomslandslagen och i år blev det debut i U21.

På grund av de strikta coronarestriktionerna i Norge har det inte blivit någon resa till Stockholm. Men han ser fram emot att ansluta till laget.

– Min målsättning är att ta en plats och spela så mycket som möjligt för att kunna bidra till laget under lång tid. Jag kommer att jobba hårt, göra mitt bästa och ser fram emot att få träffa mina lagkompisar. Känslan är att jag kommer att trivas väldigt bra, säger han.

Nöjd sportchef

Sportchefen Bosse Andersson är väldigt nöjd med nyförvärvet som får tröja nummer 12.

– Han är löpvillig med offensiva kvaliteter och trots sin ringa ålder har han även en bra fysik. Vi ska ge Leo en miljö där han kan fortsätta att utvecklas i lugn och ro i sin långa fotbollskarriär. Han har de egenskaper som krävs för att gå väldigt långt och även höga ambitioner och mål med sitt fotbollsspel. En mogen person både på och utanför planen som har gjort ett fint intryck, säger Andersson.