IFK Göteborgs kris allt djupare - ny förlust efter tidigt ÖSK-mål

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

FOTBOLL

GÖTEBORG. Krisen blir allt djupare för IFK Göteborg.

För tredje matchen i rad släppte Blåvitt in ett tidigt mål och lyckades inte vända mot Örebro SK.

– Man sitter här och är riktigt förbannad. Vi har pratat om att få en bra start, men vi är inte på bettet alls, säger en besviken Roland Nilsson, tränare i IFK Göteborg.

IFK-tränaren Roland Nilsson har i veckan predikat på Kamratgården att hans lag inte ska släppa in ett tidigt mål. Något som skedde i de senaste förlustmatcherna mot AIK och Malmö FF.

Det räckte med 95 sekunder innan målfarliga Nahir Besara gav ÖSK ledningen på Gamla Ullevi efter att IFK:s försvar inte kunde få undan bollen.

Roland Nilsson var efter förlusten besviken över att laget inte lärt sig läxan.

– Hade vi vetat varför vi startar på det här sättet... Mot Malmö var det tillfälligheter. Vi hade pratat om att vi skulle vara aggressiva, det blev precis tvärtom, vi var passiva, säger han efteråt.

Det blev en tung start för IFK Göteborg, som dock arbetade sig in i matchen.

Laget skapade efterhand chanser och fick två mål bortdömda för offside i första halvlek. Det första på en hörna i matchminut nio som Pontus Wernbloom skarvade in. Målet blev dock inte godkänt då Jakob Johansson stod parkerad nedanför Wernbloom och framför Örebro-målvakten Oscar Jansson.

Det andra målet kom efter en djupledspassning till Wernbloom, som dock var offside när passningen slogs.

Wernbloom i centrum

Pontus Wernbloom var involverad i en tredje situation som hamnade i fokus under första halvek. I den 19:e minuten jagade IFK-anfallaren en längre passning i straffområdet och såg ut att ha en fot på bollen när Örebrospelaren Deniz Hümmet kom ikapp honom bakifrån. Wernbloom gick omkull efter kontakten mellan honom och Hümmet, men ingen straff från domarteamet trots protester från IFK-håll.

– Det är klart att jag förstärker i straffsituationen, men han sparkar på mig. Det är han som gör bort sig och sparkar på mig. Jag pillar undan bollen och han sparkar mig på benet, säger Wernbloom och konstaterar:

– Ibland dömer de ibland inte. Det spelar inte så stor roll nu.

IFK Göteborg försökte hitta vägar fram i andra halvlek för att få till en kvittering och hade ett flera chanser och en boll - via försvarsspelare – i ribban, men ett samlat Örebro-försvar och en säker målvakt i Jansson löste alla försök. Inget ser ut att gå IFK Göteborgs väg den här säsongen.

– Vi är glada över segern. Göteborg har gjort en hel del bra prestationer. Vi får ett tidigt mål av en väldigt duktig spelare. Göteborg tog över sedan och vi hamnade inte rätt i vår försvarsspel, men vi fredade vårt mål, säger Örebro-tränaren Axel Kjäll efter matchen.

ÖSK tog tre viktiga poäng, medan tabelläget ser allt mer dystert ut för IFK Göteborg. Blåvitt hade en chans att dra ifrån poängmässigt till lagen efter, men det var istället Falkenberg som knappade in efter en tung seger mot Djurgården.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.