”Ett helt vilt intresse”

Manchester United, Juventus och Liverpool.

Storklubbarna fortsätter flockas kring Isak Bergmann Johannesson.

– Det är ett helt vilt intresse. Jag har inte varit med om någon liknande, säger IFK Norrköpings chefsscout Stig Torbjörnsen.

Senast mot Varberg så var Manchester United där och tittade. När IFK Norrköping tog emot AIK så var även Juventus och Liverpool på plats.

Vem alla tittar på?

”Sån kamp om talangerna”

17-årige mittfältare Isak Bergmann Johannesson, förstås. Den isländske tonåringen är årets sensation i allsvenskan och har slagit sig in som ordinarie i Peking.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Intresset är helt vilt. Det är en sån kamp om de unga talangerna. Det märker man med alla samtal och förfrågningar man får. När det blir en hajp kring en spelare så vill de andra haka på.

”Det är den kategorin klubbar”

Sportbladet erfar att det är mycket möjligt att IFK Norrköping säljer talangen redan i vinter, men eftersom klubben inte är i behov av snabba pengar har de alla möjligheter att vänta in ett riktigt bra bud.

Manchester United, Juventus och Liverpool tittar på honom?

– Ja, det är den kategori klubbar som är intresserade. Man märker att många är intresserade eftersom de tar direktkontakt med oss.

Efter 2–2 mot AIK fick talangen frågor om det stora intresset för honom:

– Jättekul. Men jag fokuserar bara på att hjälpa Norrköping att försöka ta en Europaplats. Det är det jag tänker på varje dag att vi ska göra det tillsammans, säger han.

Är det så lätt att stänga av?

– Ja ja, absolut. Det är många som frågar, men jag säger att jag fokuserar på att ta Norrköping till Europa, det är mitt största mål.

Har du någon drömklubb ute i Europa?
– Manchester United är mitt favoritlag, men Norrköping är min drömklubb. Jag bodde i Manchester när min farsa spelade där och tittade på många matcher.

Då går du inte till Liverpool då…?

– (skratt) Man kan inte säga så. De spelar bra fotboll nu. City och Liverpool har varit jättebra, säger Isak Bergmann Jóhannesson.

Just nu tränar Isaks 15-årige kusin Jóhannes Kristinn Bjarnason med IFK Norrköping, också han mittfältare.

– Vi spelade fotboll tillsammans hela tiden när vi var yngre. Kul att han är här i Norrköping nu. Han kommer bli en riktigt bra spelare, säger Isak.

Så när du går till United tar han över efter dig här då?

– Vi får se, vi får se, säger Isak Bergmann Jóhannesson med ett skratt.

Isak Bergmann Johannesson mot Sebastian Larsson.
Isak Bergmann Johannesson mot Sebastian Larsson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.