Uppgifter: MFF nära ny anfallare – har tagit avsked

Anotnio Colak (höger) i duell med Joel Matip (numera Liverpool) i tyska ligan.
Anotnio Colak (höger) i duell med Joel Matip (numera Liverpool) i tyska ligan.

Det verkar som att Malmö FF till slut får in en anfallare.

Antonio Colak ska ha tagit avsked från sina lagkamrater i PAOK – och är på väg till Sverige och MFF, uppger grekiska sportime.gr.

Malmö FF har under vintern varit på anfallsjakt. I onsdags presenterade man den 22-årige yttern Veljko Birmancevic – som anslöt från serbiska FK Cukaricki.

Men MFF är inte klara än. Kvällsposten avslöjade i tisdags att svenska mästarna jobbar på att få in den kroatiske anfallaren Antonio Colak från PAOK.

På väg till Malmö

Nu uppger grekiska sportime.gr att Antonio Colak tagit avsked från sina lagkamrater – och är på väg till Sverige och Malmö FF. Det ska röra sig om ett lån över säsongen, där MFF har en utköpsklausul och kan köpa loss anfallaren för 30 miljoner kronor.

Antonio Colak är tredjeanfallare i landslaget bakom Andrej Kramaric och Bruno Petkovic. Förra säsongen gjorde han 20 mål på 32 matcher för HNK Rjeka i den kroatiska högstaligan. Därefter köptes han loss av grekiska PAOK – som nu har bytt tränare – men där har han fått ont om speltid.

Antonio Colak (höger) i Paok-tröjan.
Antonio Colak (höger) i Paok-tröjan.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.