Joel Asoro imponerad av lagkamraten: ”Ouff, ouff, ouff”

Joel Asoro skrev på för Djurgården för en och en halv månad sedan.

Om det är någon han imponerats av? Edward Chilufya.

– Ouff, ouff, ouff. Det är inte mycket man behöver säga till ”Chili”. Han är inne i sin zon, säger Asoro till Sportbladet.

Djurgården tog sig komfortabelt vidare till semifinal i Svenska cupen efter en 3–0-seger mot Östersund på Tele2 Arena.

Vem som låg bakom det mesta framåt? Edward Chilufya naturligtvis.

Djurgårdens prestigevärvning Joel Asoro hoppade in i andra halvlek – och efter slutsignalen berättar 21-åringen om hur imponerad han är av Chilufya.

– Ouff, ouff, ouff. Det är inte mycket man behöver säga till ”Chili”. Han är inne i sin zon. Det enda vi säger är att han ska fortsätta, man ska inte lägga på för mycket press på hans axlar. Han ska bara njuta och fortsätta göra sina grejer, säger Joel Asoro till Sportbladet.

”Du kan fråga honom själv”

Har du gett honom några tips?

– Ja, självklart. Du kan fråga honom själv. Jag säger till honom att det enda han ska göra är att fortsätta, säger han och fortsätter.

– Jag sa till honom i halvlek, för han hade inte gjort mål: ”Det handlar inte om att du ska stressa fram någonting. Gör bara de här små rycken som du brukar göra, för ingen kommer hänga med”. Pang, så hade han gjort mål efter typ fem minuter eller så.

Efter matchen sa Edward Chilufya att han var inställd på en finalplats i Svenska cupen – något som Joel Asoro också skriver under på.

– 100 procent. Jag instämmer. Om vi spelar som vi gör så ska vi göra det.

Joel Asoro hoppade även in i 4–1-segern mot Kalmar förra veckan.

”Klart man vill gå vidare och vinna cupen”

Nu har 21-åringen varit i Djurgården i en och en halv månad. Trots att han sakta men säkert fått speltid så hade han önskat sig mer.

– Man vill inte gå in på det för mycket. Jag känner att jag hade velat kunna springa mer och utmana mer. Men vad ska jag säga? Jag ska inte stressa upp mig. Det är mer att jag ska komma igång bara, säger Asoro och fortsätter:

– Jag kom ju nyss hit. Jag har bara varit här i en och en halv månad så varför ska jag stressa? Det är klart att man vill gå vidare och vinna cupen, absolut. Men sen får man lyssna på vad tränarna säger.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.