Atlético Madrid

CL-lottningen: Här är lagens drömmotstånd

avPovel Arwidson

I dag lottas semifinalmatcherna i Champions League.

Här är alla lagens favoritmotstånd ur ett statistiskt perspektiv.

Real Madrid borde vilja möta rivalerna Atletico, och Juventus spelar helst mot Monaco.

Idag klockan tolv lottar Uefa semifinalerna i Champions League. Lagen som gör upp är Real Madrid, Atlético Madrid, Juventus och Monaco. Sportbladet har tittat på lagens tidigare möten mot varandra i Europa, och tagit fram respektive lags favoritmotståndare.

Real Madrids drömlottning: Atlético

Bäst för Real Madrid sett till tidigare möten skulle faktiskt vara ett glödhett Madrid-derby. Mot sina rivaler har de nämligen ett tydligt Europa-övertag. De har fyra vinster, två oavgjorda och en förlust, och en målskillnad på 10–5.

Både mot Juve och Monaco har de ett helt jämnt facit. åtta vinster, två oavgjorda och åtta förluster mot italienarna, och en vinst och en förlust mot Monaco.

Juventus drömlottning: Monaco

Juventus har ett visst övertag på Monaco. De har visserligen bara spelat fyra matcher mot fransmännen, men de har vunnit två av dem, spelat lika en och förlorat en. Mot Real har de som sagt ett helt jämnt facit, men de har aldrig lyckats slå Atlético. De har visserligen bara mötts i gruppspelet 2014, men då spelade de en oavgjord match mot spanjorerna, och förlorade en.

Atlético Madrids drömlottning: Juventus

Därför blir såklart Atléticos bästa lottning Juventus, som de är obesegrade mot. Monaco har de aldrig tidigare spelat mot, men de tar nog hellre dem än Real Madrid, som de historiskt klarat av dåligt i Europa.

Monacos drömlottning: Real Madrid

Ja, ur en historisk synpunkt är faktiskt ”Marängerna” från Madrid Monacos bästa motståndare av de resterande tre. De har bara mött Real i ett tidigare CL-möte, 2004, men det slutade sammanlagt 5–5 och avancemang för Monaco på antal bortamål. Atlético har de som sagt aldrig mött, och mot Juventus har de haft svårt för.

Följ Champions League-lottningen live på Sportbladet.se klockan 12.00

ARTIKELN HANDLAR OM