”United fruktar att Zlatans karriär är över”

Brittiska medier: ”Kommer inte att förlänga”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 35, skadade knäet mot Anderlecht.

Nu fruktar Manchester United att karriären är över för svensken, enligt ansedda Sunday Times.

Klubben ska ha börjat leta efter en ersättare.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Zlatan Ibrahimovic, 35, råkade ut för en svår knäskada i torsdagens Europa League-match mot Anderlecht. Svensken landade illa och översträckte knät. Under fredagen kom uppgifter om att både främre och bakre korsbandet var av för Ibrahimovic.

På lördagen bekräftade Manchester United att anfallaren, som svarat för 28 mål under säsongen, ådragit sig en allvarlig ligamentskada i knät. Ibrahimovic kommer därmed bli borta från fotbollen i flera månader, hur många är ännu oklart.

”Ingen förlängning”

Nu skriver ansedda Sunday Times att United redan har börjat leta efter en ersättare. Enligt tidningen tvivlar Premier League-klubben på att ”Ibra” ska kunna komma tillbaka till toppfotbollen även om knät läker som det ska.

”Han kommer inte att spela på den här nivån igen”, säger experter inom United enligt tidningen.

Enligt brittiska Daily Mirror har United redan bestämt sig för att inte förlänga med svensken. I så fall kan ”Ibra” ha spelat sin sista match för klubben.

"United kommer nu att dra tillbaka erbjudandet om att förlänga kontraktet med ytterligare ett år", skriver tidningen under söndagsmorgonen.

Fullt stöd

Källor till Daily Mirror berättar att United kommer att erbjuda ”Ibra” sitt fulla stöd under rehabiliteringsperioden och, om svensken behöver det, även efter att kontraktet löpt ut (30 juni).

VIDEO: Se situationen med skadan i tweeten här nedan

Samtidigt skriver Sunday Times att klubben nu ska ha ökat sitt intresse för Atlético Madrid-stjärnan Antoine Griezmann, och att United även sneglar på Monaco-talangen Kylian Mbappé och Evertons Romelu Lukaku.

Det har rapporterats om att Ibrahimovic ska vara på väg till USA och MLS – där 35-åringen enligt uppgifter skulle få överlägset bäst betalt – och enligt Daily Star kommer anfallarens agent, Mino Raiola, att anlända till England under de kommande dagarna för att förhandla med Uniteds vd Ed Woodward och tränaren José Mourinho.

Manchester United möter Burnley på bortaplan 15.15 på söndagen.

ARTIKELN HANDLAR OM