Glik: ”Domaren hjälper Juventus”

Foto: Zemanek/BPI/REX/Shutterstock / Rex Features
FOTBOLL

Uttåg mot Juventus i Champions League-semin.

Då går Monacos Kamil Glik till attack mot ”Den gamla damen” som mittbacken menar alltid har mannen med visselpipan på sin sida.

– Domaren hjälper Juventus, säger den polacken.

Juventus ställs mot Real Madrid i finalen av Champions League i Cardiff den 3 juni.

Detta står klart efter att ”Los Blancos” på onsdagskvällen gått vidare efter sammanlagt 4–2 i semifinalen mot Atlético Madrid.

På andra sidan slutspelsträdet slogs Monaco ut av de italienska mästarna med 4–1 efter två möten. Ett bittert utträde för Ligue 1-laget – något som inte minst illustreras av den polske mittbacken Kamil Glik.

Monaco-spelaren går till hårt angrepp mot Juventus och menar att de i alla tider har fördelats av domare.

”Jag kanske förtjänade rött”

Detta påtalar han för polsk media, enligt La Gazzetta dello Sport, i samband med att han kommenterar en incident där han stämplat Juves anfallare Gonzalo Higuain.

– Jag gjorde det inte med flit och hade inga intentioner att provocera fansen, säger Glik som har ett förflutet hos de svartvitas lokalrivaler Torino.

– Jag kanske förtjänade ett rött kort, men tidigare har Juventus spelare sluppit undan utvisningar för värre aktioner. Du behöver inte gå tillbaka särskilt långt, i lördagens derby (Juventus–Torino, 1–1) visades Afriyie Acquah ut felaktigt och Sinisa Mihajlovic fick två matchers avstängning när han påpekade det.

Glik går så långt som att slå fast att det alltid har varit på det här sättet och konstaterar uppgivet att det så kommer förbli.

– Domaren hjälper Juventus. Tyvärr har det varit så, det är fortfarande så och det kommer alltid vara så.