Wenger ger bort alla sina medaljer

FOTBOLL

Han har anklagats för att leva på gamla meriter.

Men inför FA-cupfinalen mot Chelsea berättar Arsene Wenger att du inte hittar ett spår av pokaler eller medaljer hemma hos honom.

– Jag ger bort dem, säger han enligt ESPN.

Foto: Scott Heavey / TT NYHETSBYRÅN

Arsene Wenger tog över Arsenal 1996 och har sedan dess vunnit FA-cupen sex gånger. En till och han är tidernas mest framgångsrike tränare i turneringen.

Trodde du att detta märktes i fransmannens hem? Att medaljerna blänkte över spiselkransen och skåpen dignade fulla av glitter?

Glöm det.

– Jag har inga medaljer hemma. Inte från något. Om du kom hem till mig skulle du bli förvånad. Där finns inga pokaler, inga medaljer, ingenting. Jag ger bort dem. Det finns alltid en kille i klubben som inte fick medaljer, en i staben, så jag ger den till honom. Du är alltid en medalj kort, så du hittar alltid någon som tar den, säger Wenger enligt ESPN.

”Jag tittar alltid framåt”

För första gången på 20 år missade Arsenal att kvala in till Champions League, vilket har spätt på ryktena att Wenger är på väg bort från klubben. Själv vill han inte fokusera på saken, särskilt inte när han kliver in till en stor match med en skadedrabbad trupp.

Wengers tradition av att skänka bort allt han vinner är ett sätt att behålla hungern, säger 67-åringen.

– Jag är ingen bakåtblickare utan tittar alltid framåt. Du skulle inte ens kunna gissa att jag är en fotbollstränare [om du besökte mig] förutom faktumet att en fotbollsmatch står på, säger han enligt ESPN.

FAKTA

LÖRDAGENS CUPFEST

16.00: Celtic-Aberdeen, skotska cupen (Viasat Fotboll, Viaplay)
Celtic har vunnit cupen 36 gånger (senast säsongen 2012/13). Aberdeen har vunnit sju gånger (senast säsongen 1989/90).

18.30: Arsenal-Chelsea, FA-cupen (TV3, Viasat Sport Premium, Viaplay)
Arsenal har vunnit cupen tolv gånger (senast säsongen 2014/15). Chelsea har vunnit åtta gånger (senast säsongen 2011/12).

20.00: Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund, tyska cupen (Viasat Fotboll)
Dortmund har vunnit cupen tre gånger (senast säsongen 2011/12). Frankfurt har vunnit fyra gånger (senast säsongen1987/88).

21.00: Angers-PSG, franska cupen (Eurosport 1)
PSG har vunnit cupen tio gånger (senast förra säsongen). Angers jagar sin första titel.

21.30: Barcelona-Alaves, spanska cupen (Eurosport 1)
Barcelona har vunnit titeln 28 gånger (senast förra säsongen). Alaves jagar sin första titel.