”Är inte ett av mina dyrare köp”

Forsberg om uppmärksammade bilden

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Emil Forsberg har inte bara förvandlats till en superstjärna på planen.

Efter att en bild på Forsberg i en Gucci-jacka för 35 000 kronor blivit uppmärksammad berättar 25-åringen om sin nya livsstil.

– Jag kommer fortsätta vara den jag är och ha på mig det jag har på mig, säger Forsberg.

Emil Forsberg väckte uppmärksamhet i Sundsvall när han kom hem till Giffarnas hemmamatch mot IFK Göteborg den22 maj i en inte helt lågmäld Gucci-jacka. Den senaste kreationen, och tecknet, på 25-åringens resa från blyg fotbollstalang till fullfjädrat fotbollsproffs?

”Roligt att det blivit uppmärksammat”

Det var i alla fall så undertecknad tolkade det, något som inte gått Forsberg förbi.

– Jag har fått några bilder skickade till mig av polare och det är roligt att det blivit så uppmärksammat. Det är löjligt men jag är samma gamla Emil som jag alltid har varit. Nu har jag på mig en annan jacka och då blir jag tydligen en superstar. Det är lite roligt. Det är så det är och det är ni som skriver om det men jag kommer fortsätta vara den jag är och ha på mig det har på mig, säger Forsberg om den uppmärksammade bilden på jackan för 35 000 kronor.

Är det ett av dina dyrare köp?

– Det är det inte...

”Inte därför jag skaffat en bil”

Forsbergs nya stil utanför planen behöver heller inte på något sätt sakna betydelse för hans resa på densamma. Agenten Hasan Cetinkaya har varit tydlig med sitt målmedvetna arbete att förvandla 25-åringen även psykologiskt till just en stjärna.

– När man kommer som ung är det svårt att veta hur man ska vara men det är något jag lärt mig mer om och som Hasan också tryckt in i mig på senare tid. Jag kommer inte ändras som person men jag vet hur jag ska vara. Där har han lärt mig väldigt, väldigt mycket, säger Forsberg.

Många spelare har genom åren dessutom vittnat om betydelsen att lägga sig till med vissa attribut för att vinna medspelarna och motspelarnas respekt och på så sätt lyfta i fotbollshierakin.

– Men jag har inte skaffat en bil för att svinga mig upp i hierarkin utan för att jag tycker att det är roligt. Det har inget med hierarki att göra för mig utan jag har skaffat mig möjligheten att kunna göra det och det är ingenting jag skäms för. Det är som det är och jag vet att det kan gå lika fort ner som det går upp så det är inte så att jag packar på mig allt jag kan nu och bara tänker ”wow”, utan jag är den jag är och kommer fortsätta vara den jag är. Jag ser mig inte som någon superstar utan kommer, samtidigt som jag har ett bra självförtroende, fortsätta att vara den jag är.

Läs också bloggen om Forsbergs resa: ”Folket ska märka att kungen är i stan!”

FAKTA

VM-KVALMATCHEN

Motstånd:
Frankrike, VM-kval på Friends Arena på fredag 20.45.

Det gjorde landslaget idag:
Efter uppvärmning och fysiologen Paul Balsoms viktiga maxlöpningar slipade Sverige sitt anfallspel. Taktiskt spel över hela plan. Uppspelsfas och alternativ för att komma till avslut mot Frankrike. Efter träningen autografskrivning till de fans som hittat till den öppna arenan.

Spelare som såg extra het ut:
Emil Forsberg var het och fick beröm av Janne Andersson. ”Ludde” Augustinsson slog bra passningar, Christoffer Nyman drog ner applåder med sitt mål. I övrigt? Filip Helanders löpsteg var stabilt.

Citatet:
”Det är löjligt men jag är samma gamla Emil som jag alltid har varit. Nu har jag på mig en annan jacka och då blir jag tydligen en superstar. Det är lite roligt.” 
- Mittfältaren Emil Forsberg om sin omtalade modejacka.

Det händer i morgon:
Stängd träning klockan 11.00 på Friends Arena. Mixad zon med spelarintervjuer efter det.

Sportbladet tippar startelvan:
Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Jimmy Durmaz, Jakob Johansson, Albin Ekdal, Emil Forsberg - Ola Toivonen, Marcus Berg.