”Kom lite som en blixt från klar himmel”

Foto: Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYR≈N
Marta och Therese Sjögran.
FOTBOLL

Marta uppges vara klar för Orlando Pride.

Något som "kom som en blixt från klar himmel” enligt Rosengårds sportchef Therese Sjögran.

– Vi har inte haft någon kontakt med Orlando. Vi räknar med att Marta är här hela säsongen, säger Sjögran till Sportbladet.

Om knappt två veckor spelar Rosengård Champions League-kvartsfinal mot Barcelona. Den stora frågan nu är om Skånelagets stjärna Marta kommer till spel? I går kom uppgifter från womenssoccerweekly.com att Marta ska vara överens om en övergång till Orlando Pride i den amerikanska proffsligan – trots att brasilianskan har kontrakt med Rosengård över den här säsongen.

– Det kom lite som en blixt från klar himmel, säger Therese Sjögran, Rosengårds sportchef.

– Vi har inte haft någon kontakt med dem. Marta har kontrakt säsongen ut och det är det vi kommunicerar. I dagsläget vet vi ingenting, men vi räknar med att Marta är här hela säsongen. Sedan får vi se hur det blir.

LÖNELISTA: Så mycket tjänar stjärnorna i damallsvenskan

Ni har inte hört något från Orlando?

– Nej, ingenting.

Marta kom till Rosengård 2014 och har en imponerande meritlista.  Sju gånger har hon vunnit SM-guld, fem gånger har hon utsetts till världens bästa fotbollsspelare och 2016 blev hon tvåa i omröstningen.

– Det är en av världens bästa. Henne släpper vi inte gratis, säger Sjögran.

Vilka summor rör det sig om för att ni ska släppa henne?

– Det vill jag inte säga nu. Vi får se vad som händer. Som sagt, hon är vår spelare nu.

Vad betyder Marta för er?

– Jag ska inte säga att hon är ovärderlig, men hon betyder jättemycket. Hon är en spelare som kan avgöra matcher på egen hand. Mentalt ger det mycket att ha henne på planen gentemot lagen vi ska möta. De tänker ”shit, nu är Marta med”. Att ha en av världens bästa i startelvan känns bra, säger Sjögran.

ARTIKELN HANDLAR OM