”Jag har redan gjort nattklubbsräden...”

Landslaget om lagets nya ”rockstjärna”: Vi har pratat om det

Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Tomas Brolin följdes av Fredrik Ljungberg och Zlatan Ibrahimovic som starka svenska varumärken som kunde skapa rubriker både på och vid sidan av planen.

Men vem är det svenska fotbollslandslagets nya ”rockstjärna” som kan trasha ett hotellrum och på egen hand kan locka publik till matcherna?

– Nattklubbsräden har jag redan gjort men jag vet inte om det stärkte mitt varumärke, säger Albin Ekdal.

Det är ett lättsamt ämne men visst finns det en befogad fråga i botten. Med profilstarka spelare som Zlatan Ibrahimovic och Kim Källström pensionerade samt John Guidetti ute med en skada är frågan vem som är affischnamnet som ska dra publik till landslaget VM-kval mot Vitryssland på lördag?

– Det vet vi om. Zlatan är inte här. Vi har pratat om det och sagt till oss själva att det är hårt jobb, kollektivet, som gäller nu. Förut var det Zlatan som gjorde det. Spelade han var det fullsatt. Spelade han inte var det bara hälften. Kommer han tillbaka så är det fullsatt i morgon, säger Jimmy Durmaz.

”Vi undviker dåliga rubriker”

Albin Ekdal:

– Det är väl ”Vigge” (Victor Nilsson Lindelöf) som är på gång med United hack i häl och ett nytt kontrakt. Han är stark men även (Emil) Forsberg efter sin fantastiska säsong. Så de två är väl hetast just nu kanske, säger Albin Ekdal.

Det är ändå två rätt snälla killar du nämner. Har ni någon som är mer rockstjärne-kompatibel och till exempel kan slå sönder ett hotellrum?

– Vi är ganska snälla killar. Vi undviker dåliga rubriker så det finns nog ingen rockstjärna så. John (Guidetti) är ju en snäll kille men också lite galen. Han hade kanske kunnat göra något sådant.

Även Ludwig Augustinsson har svårt att nämna en stor svensk landslagsprofil vid sidan av planen.

– Jag vet inte om vi har någon just nu, säger Augustinsson.

Även före Zlatan Ibrahimovic fanns stora profiler i landslaget. Fredrik Ljungberg var inte ovan vid att skapa rubriker och hade även han starka föregångarna med hög stjärnstatus i till exempel Tomas Brolin.

”Fick en del klick i media i alla fall”

Albin Ekdal anser samtidigt att intresset kring landslaget trots allt består.

– Absolut, det tycker jag. Sedan är vi inte lika profilstarka som Zlatan och några andra kanske. Landslaget engagerar men vi är inte lika välkända.

Inte sugen på att bygga din profil lite mer och ”trasha” ett hotellrum eller ta en nattklubbsräd?

– Nattklubbsräden har jag redan gjort som ni vet, säger Ekdal skämtsamt och syftar på den olyckliga ryggskadan innan EM.

– Det har jag klarat av redan men jag vet inte om mitt varumärke blev starkare eller inte av det men jag fick ju en del klick i media i alla fall.

Augustinsson:

– Det borde jag kanske men man ska vara sig själv också. Men vi får se, det kanske finns där inombords utan att ha kommit ut ännu.

Det kommer när du byter klubb till Werder Bremen i sommar?

– Precis, då är det dags att växla upp med den tyska mentaliteten.


Sportbladet avråder från all typ av hotellrumstrashing – inte minst eftersom det är väldigt dyrt. När norska VG 2009 frågade Hotel Michel på Kos i Grekland kostade det motsvarande 44 400 svenska kronor att totaldemolera ett av deras rum. Dyrast att ersätta var soffan till en kostnad av 10 332 kronor. Se hela prislistan i faktarutan nedan.