Gustav Engvall

Engvall: "Får jag inte speltid är U21-EM i fara"

avElvedin Basic

Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYR N
Gustav Engvall.

Gustav Engvall får ingen speltid i Bristol – samtidigt stoppades affären till Djurgården.

Nu kan U21-EM vara i riskzonen.

– Jag trivs bra här. Men får jag inte speltid är U21-EM i fara, säger Gustav Engvall till Ölandsbladet.

Gustav Engvall, 20, lämnade IFK Göteborg för engelska Bristol City sommaren 2016. Anfallaren har bara gjort totalt 40 ligaminuter för klubben. De senaste månaderna har Engvall letat efter en ny klubb.

Djurgården fanns med i bilden ett tag och klubbens sportchef Bosse Andersson trodde att svensken skulle komma.

Affären stoppades – EM i fara

Men då bröts affären på grund av att Tammy Abraham blev skadad hos Bristol. Nu är Engvall kvar i England.

– Vi hade planerat för att Gustav Engvall skulle ansluta till oss i onsdags och träna, men en anfallare (I Bristol) gick sönder i deras senaste match, därav återkallades Gustav Engvall till Bristol, sa Bosse Andersson då.

20-åringen instämmer med det som har stått i media stämmer. Men nu handlar det om att få speltid för att komma med på EM-festen i sommar.

– Alltså, jag trivs bra här. Men jag vill spela U21-EM i sommar och då måste jag få matcher. Får jag inte det här snart, så kommer jag förmodligen inte få det sen heller. Då är U21-EM i fara och det vore jobbigt att missa, säger Gustav Engvall till Ölandsbladet.

Öppnar för utlåning

Bristol-tränaren Lee Johnson gick först ut och bekräftade att svensken inte kunde lämna på grund av att anfallaren Abraham blivit skadad. Men under tisdagen öppnade Johnson för en eventuell flytt.

– Det är förståeligt att Gustav (Engvall) behöver speltid inför U21-EM, han hade ett par intresserade klubbar från League One (tredjeligan) som ville låna honom innan fönstret stängde. Vi får se vad som händer och det är möjligt att han går till till Skandinavien då fönstret är öppet där, säger tränaren till klubbens hemsida.