Zlatan: När PSG vinner snackas det om mig

Publicerad 2017-02-22

SAINT-ETIENNE. Zlatan Ibrahimovic var tillbaka på fransk mark, en vecka efter att PSG körde över hans gamla lagkamrater i Barcelona.

Men någon bitterhet över att hans förra klubb flyger fram i Champions League vill Ibrahimovic inte kännas vid.

– Jag vill dem väl. När de vinner snackas det om mig, när de förlorar snackas det om mig, säger Zlatan till Sportbladet efter Manchester Uniteds avancemang i Europa League.

Följ ämnen

José Mourinhos gäng hade en bekväm 3–0-ledning med sig från första mötet med Saint-Etienne i Europa Leagues sextondelsfinal. Förra veckan var det Zlatan Ibrahimovic som stod för samtliga fullträffar, i kväll gjorde Henrich Mchitarjan matchens enda mål. Några minuter efter målet linkade han av med känningar i ryggen och i andra halvlek drog mittbacken Eric Bailly på sig kvällens andra gula kort och missar därmed första åttondelsfinalen för United.

”Jag vill vinna allt”

Saint-Etiennes hemmapublik sjöng för fulla halsar i 90 minuter plus tilläggstid, trots 0–3-underläget från förra veckan.

– Det var en svår match ändå och bra stöd från deras sida. Men vi gör en stabil match och vinner med 1–0. Vi får en man utvisad lite onödigt, men vi vinner och får med oss resultatet, även om vi redan hade ett försprång på 3–0. Det var bra, säger Zlatan Ibrahimovic till Sportbladet efter matchen.

Det är första gången han spelar Europa League, efter att i dryga femton år ha spelat Champions League med sex olika klubbar. Men motivationen att vinna Europa League saknas inte, enligt Ibrahimovic själv:

– Jag vill vinna allt.

PSG  åkte ur turneringen i kvartsfinal under Zlatans samtliga fyra säsonger i klubben, och har redan nu en fot i årets kvartar efter 4–0-överkörningen mot Barcelona förra veckan, som Ibrahimovic såg.

– Mm. Det var en bra match. 

”De kommer alltid att snacka om mig”

Vad säger du om överkörningen, unnar du dem att vinna?

– Så klart, så klart. Jag vill dem väl. Jag har ändå tillhört klubben. När de vinner snackas det om mig, när de förlorar snackas det om mig, de kommer alltid att snacka om mig, säger Zlatan.

Resultatservice