Nobbar Liverpool – här är klubbvalet

Ansluter till osannolika talangsamlingen

Foto: TT
Mahmoud Dahoud (mitten).

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Han har enligt tysk media varit ett av Jürgen Klopps hetaste transfermål och nu står det klart att 21-årige Mahmoud Dahoud också lämnar Mönchengladbach.

Men inte för Liverpool.

Istället blir mittfältaren det senaste tillskottet till Borussia Dortmunds osannolika talangsamling.

Borussia Dortmund bekräftar själva på sin hemsida att de kommit överens med Borussia Mönchengladbach om en övergång för Mahmoud Dahoud. Den 21-årige mittfältaren, som redan hunnit med 52 Bundesliga-matcher, har skrivit på ett kontrakt till 2022.

– Mo Dahoud är en stor talang som vi har följt i flera år och han blir ett spännande tillskott till vårt centrala mittfält. Han har redan visat att han kan spela på den högsta nivån, säger Dortmunds sportchef Michael Zorc.

Nobbar Liverpool

Tysk media har de senaste dagarna rapporterat intensivt om engelska Liverpools försök att säkra Dahouds signatur. Men det blev alltså managern Jürgen Klopps gamla klubb som vann jakten.

Dortmund betalar, tack vare en utköpsklausul i mittfältarens kontrakt, enligt tidningsuppgifter bara motsvarande 95 miljoner för den tyske U21-landslagsmannen. I klubben blir 21-åringen lagkamrat med andra unga exceptionella talanger som Julian Weigl (21 år), Emre Mor (19), Ousmane Dembélé (19), Felix Passlack (18), Christian Pulisic (18) och svenske Alexander Isak (17).

ARTIKELN HANDLAR OM