MFF:s pik till Blåvitt: ”Blir brottarfotboll”

FOTBOLL

GÖTEBORG. Bara en poäng i premiären.
Då sågar Malmöspelarna motståndet.

– IFK vill spela långt och vi vill spela fotboll, säger Markus Rosenberg.

Foto: Anders Deros

Utspelade under den första kvarten, men när premiärnerverna släppte tog Malmö över matchen - för att sen i andra halvlek hamna i en ren kamp. Blåvitts fel, enligt Malmöspelarna.
– Tråkigt när det blir brottarfotboll. Det var ovant, Göteborg är ändå ett storlag, men de går inte för seger, säger Pawel Cibicki irriterat.
Han nickade in kvitteringen på hörna, och hade sen ytterligare två jättechanser i den första halvleken. För att sen försvinna helt efter pausen.

”Är mer brottning”

– Vi kommer in i deras spel, det blir bara långbolllar. Det är tråkigt, hade vi bara spelat vårt eget spel så hade vi gjort fler mål. Men som sagt, det är en svår bortamatch, det är inte bara att komma hit och ta tre poäng.
Hade ni kunnat göra något annat för att komma tillbaka till den fotbollen ni ville spela?
– De får oss dit de vill, det är mer brottning. Göra något annat? Tja, det är en svår match. De försökte väl inte anfalla så jättemycket, det visar bara vilken respekt de har för oss. Jag tycker vi ska utnyttja det mer än vi gör.

Han får medhåll av Markus Rosenberg.
– I den första halvleken spelar vi precis den fotboll vi vill göra. Vi varierar spelet och skapar många chanser. Men i andra blir det mest kamp och väldigt dålig fotboll. Vi hamnar i Göteborgs trall. De vill slå långt och vi vill spela fotboll.

Blåvitts replik

Blåvitt var klart bättre under de första 15-20 minuterna, men fick sen stora problem när Malmös centrala mittfält tog över spelet. I andra stängde de ner på ett bättre sätt. Lagkaptenen Mattias Bjärsmyr har inte mycket till övers för Malmö-kritiken.
– De klarar väl inte av att spela på något annat sätt. Och det är väl deras problem i så fall. Men jag behöver inte stå här och svara på det.
Ville ni spela mer kampfotboll?
– Nä, men någonstans ville vi sätta försvarsspelet först och främst, och det tycker jag att vi gjorde. Vi fick mer och mer ytor i andra halvlek och kunde flytta upp ytterbackarna och slå inlägg. Vi var ganska farliga då. Skulle det vippat åt något håll så skulle det varit åt vårt håll.
Markus Rosenberg kritiserade inte bara IFK Göteborg, utan även det egna spelet.

– Magiskt med så många Malmösupportrar här. Vi vill ju bjda på så mycket bättre fotboll då. Jag kräver inte att vi ska vinna alla matcher, men jag kräver att vi ska spela mycket bättre och roligare. Det var otroligt stressade uppspel och långa bollar. Det blev mycket targetspel för oss på topp i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM