’Hotet’ mot Isak – för 76 miljoner kr

Foto: RICH SCHULTZ, TT
FOTBOLL

Alexander Isak väntar fortfarande på sin debut.

Samtidigt tittar Borussia Dortmund på ännu en anfallare.

19-årige Jean-Kévin Augustin pekas ut som klubbens nästa anfallsvärvning.

Foto: NORBERT SCHMIDT, AFP

Europeiska storklubbar stod i kö för att värva svenske supertalangen Alexander Isak och den 23 januari kom beskedet att den 17-årige succéanfallaren väljer tyska storklubben Borussia Dortmund.

Prislappen: Runt 85 miljoner kronor.

Men AIK:s guldklimp har ännu inte fått någon speltid.

– Han måste visa tålamod. Det kommer ta den tid som det behöver. Vi gör honom ingen tjänst om vi nämner en tidpunkt nu, sa tränaren Thomas Tuchel nyligen.

Stjärnorna lämnar

Dortmund värvade in Isak som en framtida ersättare till Adrian Ramos, som under våren lånas ut till spanska Granada och som sen ska lämna permanent för kinesiska Chongqing Dangdai Lifan.

Det ryktas också intensivt om att Dortmunds målkung – Pierre-Emerick Aubameyang – kommer söka sig efter en ny klubbadress till sommaren.

Chans då för Isak att slå sig in i startelvan?

Ja, jo, men han lär i så fall få konkurrens.

Kostar 76 miljoner

L’Equipe rapporterar nu att Dortmund riktat blickarna mot PSG:s 19-årige anfallslöfte Jean-Kévin Augustin. Enligt den franska tidningen – som även den tyska, pålitliga, tidningen Bild citerar – ska Dortmund vara berett att köpa loss honom för motsvarande 76 miljoner kronor som en ersättare till Aubameyang både på kort och lång sikt.

ARTIKELN HANDLAR OM