Elm: Det var hat i dess renaste form

Kritiserar Hammarby – som svarar: Vidtog åtgärder

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
FOTBOLL

David Elm kände sig så otrygg inne på Tele2 Arena att han bad fjärdedomaren om att få flytta uppvärmningen.

Enligt Kalmar-spelaren fick han nej utan att några andra åtgärder genomfördes.

– Jag känner till det här men det vidtogs åtgärder och domarna var nöjda efteråt, säger Hammarbys evenemangsansvarige Göran Rickmer till Sportbladet.

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Det är i sin blogg på Barometern.se som Kalmar-spelaren David Elm beskriver händelserna på Tele2 Arena inför söndagens möte med Hammarby.

”Medan vi värmde upp fick vi ta vår beskärda del av invektiv från överförfriskade män på långsidan. Jag vill inte gärna skriva exakt vad som sades men det handlade både om oss spelare och våra familjer, att vi borde dö och hur vi hade förbrukat rätten att leva bara genom att värma upp i ’fel’ färger. Det var hat i dess renaste form. Och varje förolämpning följdes av grova primitiva avgrundsskratt”, skriver Elm.

”Kände mig inte säker”

34-åringen beskriver hur han själv höll sig lugn men till sist kände så stor oro för sin egen säkerhet att han bad fjärdedomaren att ingripa.

”Jag bad ’fjärdedomaren’ om att få värma upp längs den andra sidan för att jag inte kände mig säker. Han nekade och förklarade att det inte var möjligt. Jag menade då att de minsann fick kalla dit några extra vakter för att garantera vår säkerhet. Han vände sig om, tog av sig sitt headset och tillkallade någon från Hammarbys organisation. Denne nickade, pekade och sedan hände absolut ingenting”, skriver Elm på Barometern.se.

”De är gäster hos oss”

Den beskrivningen tillbakavisas av Hammarbys evenemangsansvarige Göran Rickmer.

– Jag känner till det här men det vidtogs åtgärder och domarna var nöjda efteråt, säger Rickmer till Sportbladet.

Vilka åtgärder?

– Jag vet bara att vi fick in från fjärdedomaren att de hade fått glåpord riktade mot sig och inte kände sig trygga. Men vi satte över mer personal åt det hållet och hade även tagit upp det som en av våra fokuspunkter inför matchen. De är gäster hos oss och ska känna sig trygga i den miljö de värmer upp i. När domaren sedan tycker att det är bra tycker vi också det. Sen ska inte jag in och diskutera hans känslor för de ska jag ha respekt för.

Rickmer säger att delar av de 700 personerna som jobbade med säkerheten dirigerades om efter Elms klagomål. De har också order att ingripa vid glåpord riktade mot spelarna eller domarna.

– Det är klart man ska ingripa men vi har också en operativ ledning som ska ingripa utifrån det här. Jag vet inte exakt vad man gjort här men jag vet att det var uppe innan och togs upp under uppvärmningen och att man sedan vidtog åtgärderna. Sedan vet inte jag vilken effekt det fick men domarna var i alla fall nöjda. Jag vet inte om Kalmar var nöjda för jag har inte pratat med dem utan jag har kontakt med domarna.

ARTIKELN HANDLAR OM