”Stor respekt till de walesiska fansen”

Donerade blod till skjuten Partizan-supporter

Publicerad 2017-06-12

Bortamatch mot Serbien i VM-kvalet.

Då passade ett 30-tal walesiska fans på att skänka blod till en 19-årig Partizan-supporter som uppges ha blivit skjuten i magen.

Stor respekt till de walesiska fansen”, skriver en serbisk supporterförening på Twitter.

På söndagskvällen VM-kvalade Wales borta mot Serbien i en match som slutade 1–1 i Belgrad. Aaron Ramsey gav gästerna ledningen i den första halvleken på straff innan Aleksandar Mitrovic utjämnade kvarten från slutet.

Runt 2400 brittiska supportrar uppges ha rest till bortamötet för att stötta ”The Dragons”. Många av dem kan resa hem med huvudet lite extra högt av en speciell anledning.

Natten mellan torsdagen och fredagen ska ett stort antal Röda Stjärnan- och Partizan-anhängare ha drabbat samman i ett stort slagsmål med flera skadade som följd. En 19 år ung man uppges ha blivit skjuten i magen och sedan dess ha vårdats i allvarligt tillstånd på sjukhuset Zemun.

Hyllas av lokalinvånare

När ett 30-tal av de tillresta walesiska supportrarna hörde om den tragiska händelsen beslutade de sig, enligt den serbiska nyhetssajten B92, för att ansluta sig till en doneringskampanj och skänka blod till 19-åringen.

Nu hyllas fotbollsfansen på sociala medier av överväldigade lokalinvånare i Belgrad.

Stor respekt till Walesfansen som kom till Belgrad för att se matchen mellan Serbien och Wales och donerade blod för den skadade Partizan-supportern”, skriver SerbianUltras på Twitter.

Big respect for Wales fans who came to Belgrade for the match between Serbia and Wales and donated blood for injure…
https://t.co/Pndc2fIQBT