Nebojša Novakovic får ny roll i AIK

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Novakovic
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Novakovic

FOTBOLL

Nebojša Novaković lämnar posten som assisterande i AIK:s herrlag.

Tränaren ersätts av Bartosz Grzelak och flyttas i stället ner till klubbens U19–U16–lag.

– Vi behöver göra en förändring för att vi båda ska kunna nå nya höjder i vårt tränarskap, säger chefstränaren Rikard Norling i ett pressmeddelande.

AIK meddelar på sin hemsida att klubben under våren har sett över organisationen vilket nu har lett fram till en del justeringar i tränarstaben.

Nebojša Novaković, som har varit assisterande tränare i AIK under två sejourer på sammanlagt elva år, flyttas ner till klubbens U19–16–lag där han ska ansvara för utvecklingen av den individuella träningen för de spelarna som ligger närmast A-laget.

”Bäst för AIK”

– Under våren har en arbetssituation växt fram på Karlberg som vi under det nuvarande speluppehållet valt att förändra. Vi gör nu justeringar på ett sätt som gör att både tränare, lag, spelare och spelet kan utvecklas på ett sätt som vi alla tror är bäst för AIK totalt sett, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

Vid Rikard Norlings sida kommer i stället Bartosz Grzelak att finnas. Den nye assisterande tränaren kommer senast från rollen som manager i IK Frej Täby.

– Jag känner både glädje och stolthet över att få bli en del av AIK och jag ser verkligen fram emot att få jobba med Rikard och alla andra kompetenta ledare och spelare i klubben, säger Bartosz Grzelak.

”Behöver en förändring”

Norling kommenterar förflyttningen av Novakovic på följande sätt:

– Jag och Nebojša är som par inne på vårt sjunde år som ledare och vi har haft många utvecklande år tillsammans. Under tiden som jag varit borta från AIK känner jag att vi utvecklats åt olika håll, vilket inte är något ovanligt i denna bransch, och det gör att vi behöver göra en förändring för att vi båda ska kunna nå nya höjder i vårt tränarskap.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN