”Han hålls som fånge av emiren av Qatar”

Rasande utspelet när Barcelona bekräftar intresse

avPatrik Brenning

Publicerad:
Foto: TT
Verratti vill bli lagkamrat med Iniesta och Neymar.

Relationen mellan Marco Verratti och PSG:s klubbledning har kraschat.

Efter att FC Barcelona öppet uttryckt sin önskan att värva 24-åringen men fått nej rasar Verrattis agent nu mot PSG.

– Marco Verratti hålls som fånge av emiren, säger Donato Di Campli enligt Independent.

Marco Verratti har varit en sensation hos franska Paris Saint-Germain sedan övergången från italienska Pescara 2012. Men efter att den franska klubben missat ligatiteln den gångna säsongen vill mittfältaren nu lämna Paris.

”Säger det när vi ringer”

Spanska FC Barcelonas president Josep Maria Bartomeu bekräftar på fredagen att de försöker köpa loss italienaren.

– Vi vet att spelaren inget hellre vill än att komma till Barça men när vi ringer PSG och talar med deras president så säger han att Verratti inte är till salu och att de inte har några utköpsklausuler i kontrakten med sina spelare, säger Bartomeu till El Mundo Deportivo enligt Independent.

PSG:s agerande har också fått Marco Verrattis agent att reagera. I ett rasande utspel kräver Donato Di Campli att den franska klubbens qatariska ägare, med president Nasser Al-Khelaifi i spetsen, släpper 24-åringen.

”Skulle aldrig förlåta honom”

– Marco Verratti hålls som fånge av emiren. Al-Khelaifi har sagt till mig att de aldrig skulle förlåta honom hemma i Doha om han sålde Verratti, säger Donato De Campli enligt Independent.

Från FC Barcelonas håll är nu också beskeden glasklara: Håller PSG fast vid sin linje är en värvning av Marco Verratti en omöjlighet.

– Som det ser ut i dag har vi inte ens suttit ner med PSG trots att de har en spelare som vill komma hit. Om Verratti haft en utköpsklausul hade vi kunnat försöka få honom men just nu, och fram till deadline, är jag inte säker på om vi kommer vi möjlighet att sätta oss ner och förhandla med dem, säger Josep Maria Bartomeu.

Publicerad: