”Larsson ville inte vara med på bilden”

Publicerad:
Foto: Fredrik Sandberg/TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

Lagfotografering i Heerenveen inför kommande säsong.

Då vägrade svenske landslagsspelaren Sam Larsson att delta.

– Han ville inte vara med, säger tränaren Jürgen Streppel.

Sam Larsson kommer från sin bästa säsong i karriären och landade i våras på nio mål och tolv målgivande passningar i Eredivisie.

Någon fortsättning i Heerenveen lär det dock inte bli. Svensken har tydligt indikerat att han vill röra sig vidare och uttalade sig enligt följande i en intervju med Sportbladet för ett par veckor sedan.

– Klubben (Heerenveen) har lovat att de ska vara samarbetsvilliga och öppna när andra klubbar dyker upp med konkret intresse för mig.

Flera klubbar uppges ha visat sitt intresse. Bland annat John Guidettis Celta Vigo som, enligt nederländska De Telegraaf, fått ett bud på 45 miljoner kronor nobbat.

Sjukanmäld förra veckan

Heerenveen uppges kräva en summa runt 70–80 miljoner.

Att Larsson inte är speciellt sugen på att stanna framgår med all önskvärd tydlighet. För en vecka sedan sjukanmälde sig 24-åringen och lämnade klubbens försäsongsläger i Hoenderloo.

Och i dag rapporteras det från Nederländerna att han vägrat ställa upp på lagbild tillsammans med sina kamrater inför den kommande säsongen.

– Han ville inte vara med på bilden, säger tränaren Jürgen Streppel, enligt journalisten Pascal Kamperman som arbetar för nederländska Fox Sports.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.