Isak hyllas – efter stora målshowen

avAndreas Käck

Fyra mål i en och samma match.

Nu hyllas Alexander Isak, 17, av Borussia Dortmunds sportchef.

– Han är verkligen en stor talang, säger Michael Zorc.

Ettan kom, tvåan kom …

… ja, även trean och fyran kom för Alexander Isak i söndagens träningsmatch mot Erfurt.

Den svenske 17-åringen gjorde sina allra första mål för den tyska storklubben och det kunde väl knappast ha kommit mer lägligt, efter att ha gått mållös sedan sin ankomst och därför varit på gränsen till ifrågasatt.

Nu går sportchefen Michael Zorc ut och hyllar honom.

– Jag är glad för Alex. Många glömmer bort att han bara är 17 år gammal men nu har han ännu en gång bevisat att han verkligen är en stor talang, säger Zorc till Kicker.

Det är inte första gången som Zorc rider ut till försvar för sin 80-miljonersvärvning.

Så sent som förra veckan uttalade han sig om Isak i en längre intervju med tidningen Der Western och fick då frågan ”varför behöver Alexander Isak så lång tid på sig för att komma in i laget.”

– Hans födelsedatum. Där har du svaret! Grabben är bara 17 år gammal, han kan inte ens köra bil… Vi får inte bli otåliga, speciellt inte med så pass unga spelare. Visst, mot Bochum visade han ingen större gnista, men det gjorde ingen annan av startspelarna heller. Och när jag ser honom på träning så övertygar han mig. Vi måste ge honom tid, han är fortfarande i början av sin utveckling, sa sportchefen.

Bundesliga-säsongen smygstartar på fredag nästa vecka då regerande mästarna Bayern München tar emot Bayer Leverkusen. Borussia Dortmund spelar sin första match dagen därpå, borta mot Wolfsburg.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM