Inhopparen gav United segern i stormötet

FOTBOLL

Publiken buade när José Mourinho valde att byta ut Marcus Rashford mot Anthony Martial.

Väl på plan behövde fransmannen bara elva minuter för att bli matchvinnare i toppmötet.

– När managern ger mig chansen måste vi ta den med ett mål eller assist, säger Martial.

Foto: TT

Tottenham gästade Old Trafford med Heung-Min Son som ensam anfallare i skadade Harry Kanes frånvaro. Samtidigt ställde José Mourinho upp med tre mittbackar (ändå var Victor Nilsson Lindelöf placerad på läktaren) i en nykomponerad uppställning.

Resultatet: En chansfattig första halvlek.

I andra halvlek öppnades spelet upp och det var United som skapade mest. Antonio Valencia dundrade ett stenhårt direktskott tätt över och Romelu Lukaku nickade i stolpen. Dele Alli stack emellan med ett farligt läge från nära håll som smet tätt utanför.

”Inte svårbegripligt att de buar”

Offensivt hade Mourinho valt att ställa över Anthony Martial från start till förmån för Marcus Rashford men efter 70 spelade minuter gjorde portugisen en rockad – trots spridda burop på läktaren.

Ett drag som betalade sig elva minuter senare. En lång boll från David de Gea skarvades av Romelu Lukaku till en friställd Martial som placerade in matchavgörande 1–0.

– Tränaren sa till mig att leta ytor och jag vet att Lukaku är bra på huvudet. Jag hittade ytan och gjorde mål så jag är nöjd, säger matchhjälten.

”Visst, är kanske lite tur”

José Mourinho var så klart nöjd med sitt drag.

– Han har samma position som Marcus men är mer bekväm med att kliva in bakom försvarslinjen. Jag sade åt honom att ha bollen och attackera med boll.

– Sen kommer han in, och visst det är kanske lite tur, men rörelsen är bra och tanken är bra och målet är det som ger oss två mer poäng än vid 0–0, säger portugisen.

Segern gör att Manchester United kopplat greppet om andraplatsen och också bibehåller kontakten med ledande Manchester City.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM