Här är Ryan Giggs nya jobb

Av: Lo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Sang Tan / TT / NTB Scanpix

Det har diskuterats om möjliga Premier League-uppdrag alternativt landslagsjobb.

Men nu tar Ryan Giggs en annan väg.

Manchester United-legendaren har tagit på sig ett jobb som akademichef i Vietnam.

Sedan den långa och framgångsrika spelarkarriären tog slut 2014 har Ryan Giggs tränarkarriär inte tagit samma fart. Den korta perioden som tillfällig manager för Manchester United, följdes av uppdrag som assisterande tränare bakom Louis Van Gaal, innan José Mourinhos intåg i Manchester United innebar att Giggs lämnade klubben.

Sedan dess har det ryktats om jobb i såväl Championship som Premier League. Senast i raden det tidigare lediga managerjobbet i Leicester City och den fortfarande ovissa positionen i Everton. Därutöver har uppdrag hemma i Wales, som manager i Swansea City eller som förbundskapten för Wales, varit på tapeten för Giggs som främst har setts som expert i den engelska tv-rutan.

Men nu har Giggs fått ett jobb att ta hand om, ett minst sagt oväntat jobb dessutom. 43-åringen tar nämligen över som akademichef för fotbollskademin PVF i Vietnam där han tecknat ett tvåårigt avtal.

Ska bli ”den mest kända fotbollsakademin i världen”

”Ryan Giggs kommer att vara ansvarig över att handleda spelare, träna tränare och delta i att utbilda och utveckla PVF för att bli det ledande träningscentret för ungdomsfotboll i Vietnam, i linje med den mest kända fotbollsakademin i världen.”, skriver PVF på sin hemsida.

Men en Manchester United-legendar kanske inte är nog för PVF. Utöver Giggs redan klara jobb kommer Paul Scholes nämligen att göra Giggs sällskap under invigningen av akademins nya träningscenter i Hung Yen den 20 november. Huruvida även Scholes kommer att ansluta sig till akademins ledarstab är inte klart, men enligt Tin The Thao är det det som är planen.

Enligt tidningen kommer Giggs och Scholes dock inte att flytta till Vietnam permanent, utan flyga över till akademin runt en gång var tredje månad.

Publicerad: