Bekräftat: Allsvensk klubb dumpar fem spelare

avLo Hägerfelth

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Mathias Ranégie får inte förlängt.

Häcken väljer att släppa fem spelare.

Göteborgsklubben ska nu satsa ungt.

– Det är ett riktigt bra gäng som lämnar, säger sportchef Sonny Karlsson till GP.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Häckens tränare Mikael Stahre och sportchef Sonny Karlsson.

Säsongen 2017 har knappt svalnat, men BK Häcken har redan börjat förbereda för nästa år. Det första klubben gjort är att ta hand om några va de utgående spelarnas kontrakt, vilket nu leder till att fem spelare - David Engström, Jakob Lindström, Mohammed Abubakari, Albin Skoglund och Mathias Ranégie - inte erbjuds något nytt avtal.

– Det är ett riktigt bra gäng som lämnar, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till GP och menar att det handlar om föryngring av truppen.

– Vi valde att inte utnyttja förlängningsoptionen kring Engström och Lindström. Med Abubakari handlar det om att vi vill ge unga chansen. Gustav (Berggren) och Kevin (Ackermann) är så bra att de måste vara närmare tröjan. Nu får de chansen att slåss om Faltsetas och Fribergs position.

Paulinhos framtid oviss

– Albin får kämpa vidare någon annanstans. Vad gäller Ranégie så går "Crespos" (Alhassan Kamara) rehab går jättebra och vi tittar inte på en äldre forward som ska täcka upp. Vi tittar på yngre, eller Paulinho som ett alternativ.

Nämnde Paulinho är en sjätte spelare som sitter på ett utgående kontrakt, men som Häcken inte har valt att släppa. Huruvida han stannar eller lämnar återstår att se.

– Vi jobbar på att få honom kvar, men vet också att det finns klubbar som är på där och jagar, säger Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM