Adam Bhanas, 9, fina gest: Skickade pengar till PL-klubben

FOTBOLL

Vad skulle du göra om du hittade 50 kronor på marken som inte var dina?

Nioårige Huddersfieldsupportern Adam Bhana la pengarna i ett kuvert, skrev ihop ett brev och skickade de till sin favoritklubb med – en önskan.

”Mooy kan behålla pengarna eftersom han spelade väldigt bra och gjorde mål”

Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
Aaron Mooy

Victor Nilsson Lindelöfs försvarsinsats hamnade i fokus i lördags när Manchester United förlorade mot Huddersfield på bortaplan.

I efterhand har dock nioårige Huddersfieldsupportern Adam Bhana fått rubrikerna efter att han hittade pengar utanför arenan.

Den unga supportern fann fem pund, motsvarande cirka 50 svenska kronor, utanför John Smith’s Stadium i samband med matchen och visste då inte vad han skulle göra med pengarna. Eftersom Adam Bhana lärt sig att man inte ska behålla något som inte är ens egna skickade han ett handskrivet brev och den upphittade slanten till Huddersfields ordförande Sean Jarvis.

”Ville bidra till värvningsbudgeten”

”Jag var och såg Huddersfields match mot Manchester United. Jag hittade en fem pund-sedel vid arenan och gav den till min pappa, eftersom vi inte kan behålla vad som inte är vårt. Kan du vara snäll och meddela mr. Wagner (klubbens manager, red anm) om att Aaron Mooy kan behålla pengarna eftersom han spelade väldigt bra och gjorde mål. Jag har lagt fem pund-sedeln i ett kuvert”, skrev Adam Bhana.

Sean Jarvis la ut brevet på Twitter och sedan dess har hyllningarna till ynglingen varit många.

”Jag hade älskat att få träffa dig, Adam”, svarade Aaron Mooy på ordförandens tweet.

Under onsdagen berättade Adams pappa för BBC Radio 5 live att sonen egentligen ville skänka pengarna till klubbens värvningsbudget för att bidra till en framtida värvning av Cristiano Ronaldo men bestämde istället att ge de till Aaron Mooy.

– Klubben kommer att ge tillbaka på något sätt under denna vecka, förhoppningsvis. De har varit jättebra, sa pappan också.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

Premier Leagues skyttekungar senaste fem åren 00:27
ARTIKELN HANDLAR OM