Öppnar för att sälja stora delar av ÖFK

avSimon Sjöstrand

Foto: Robert Henriksson/TT

I somras var det nära.

Nu öppnar Daniel Kindberg för att Östersunds FK kan få utländska ägare till 49 procent.

– Under förutsättningarna att det kan hjälpa oss att bli svenska mästare snabbare, säger ordföranden i programmet ”Lundh” enligt Expressen.

Östersunds FK har tagit Europa League med storm och har spelat in omkring 40 miljoner kronor i takt med framgångarna.

På söndagen kom beskedet att man köper ut ordföranden Daniel Kindberg, som genom åren gått in med 16 miljoner kronor i klubben, som tredjepartsägare för att undvika misstankar om att Kindberg skulle besluta om spelarförsäljningar för egen vinning.

Nu berättar Kindberg att ÖFK kan tänka sig att sälja 49 procent av aktierna till utländska investerare.

”Långt gångna förhandlingar”

Det berättar han i kvällens avsnitt av programmet ”Lundh”, enligt Expressen.

– Vi hade långt gångna förhandlingar i somras med en indier som ville komma in stort. Men vi sa nej, säger Kindberg i programmet, och berättar att de blivit erbjudna 35 miljoner kronor.

– Vi var ju på en helt annan nivå i början, men vi landade i att affären inte var bra nog.

Östersund drömmer om SM-guld och Kindberg stänger inte dörren för att klubben i framtiden kan komma att sälja knappt hälften av aktierna för att nå målet.

”Större trygghet”

– Ja, under förutsättningarna att det kan hjälpa oss att bli svenska mästare snabbare. Att det blir bättre, en större trygghet. Och att det kommer in någon med ett nationellt och ett internationellt nätverk som gör att vi kan ta en väg framåt som är säkrare och tryggare mot mästerskapet, säger han i programmet.

Fotnot: I Sverige är det lag på att klubbarna måste äga majoriteten av aktierna själva, den så kallade 51-procentsregeln.

ARTIKELN HANDLAR OM