Oro efter nya skadan: ”Det eviga dilemmat”

Uppgifter: ’Problemen kommer aldrig försvinna’

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Albin Ekdal tvingas åter lämna en landslagssamling skadad.

Och i klubblaget Hamburg börjar man oroas.

Han får aldrig tid att bli helt frisk, säger sportchefen Jens Todt.

– Jag hade ett samtal med Hamburg för en dryg vecka sedan och det finns inga önskemål om att sälja Albin, svarar agenten Martin Klette.

Foto: ANDREAS BARDELL
Ekdal tvingades utgå tidigt i andra halvleken.

Albin Ekdal, 28, har vid upprepade tillfällen anslutit till eller lämnat en svensk landslagssamling med skadeproblem.

Nu tvingas mittfältaren åter till ett skadeavbrott efter att ha klivit av under det första playoff-mötet med Italien (seger 1–0) med en lårskada.

– Jag är ingen doktor och ingen vet riktigt vad som hände. Jag mår helt okej. Det högg lite i benet, sa Ekdal efteråt.

”Det eviga dilemmat”

Och i klubblaget Hamburg SV börjar man oroas över svenskens ständiga skadeproblem.

– Att han försökte att göra allt för sin VM-dröm är förståeligt, men vi är naturligtvis oroliga. Det är inte första gången Albin återvänt från en landslagssamling skadad, säger sportchefen Jens Todt till Hamburger Morgenpost och fortsätter:

– Det här är det eviga dilemmat med Albin. Han får aldrig någon tid att bli helt frisk. Och det är bittert, för en frisk Albin Ekdal är en väldigt viktig spelare för oss, säger Jens Todt.

Ekdal har under säsongen haft stora problem med sin rygg.

Problem, som enligt lokaltidningen Hamburger Morgenpost, startade i samband med att 28-åringen föll på ett glasbord under ett nattklubbsbesök i maj 2016.

”Om och om igen har han problem med ryggen sedan han skar sig på ett bord i maj 2016. Bakom stängda dörrar sägs det att dessa problem aldrig helt kommer att försvinna eftersom såret inte läkt helt som det skulle”, skriver tidningen enligt Fotbollskanalen.

Dessa uppgifter dementeras dock av Ekdals agent Martin Klette.

– Det finns inget samband mellan den skada Albin har nu eller den han haft tidigare under hösten och den skärolycka som inträffade på en restaurang 2016, säger Klette till Sportbladet.

”Vill inte sälja Albin”

Sedan Ekdal anlände till Hamburg sommaren 2015 har han varit skadad vid 14 tillfällen och missat totalt 257 dagars spel samt 33 ligamatcher (i stort sett en hel säsong i Bundesliga).

Och enligt Hamburger Morgenpost har Ekdals skadeproblem blivit ett sådant pass stort problem att klubben nu överväger en försäljning.

Tidigare under hösten har det rapporterats om ett intresse från portugisiska Sporting CP som ersättare till Adrien Silva (som lämnat för Leicester).

– Jag hade ett samtal med Hamburg för en dryg vecka sedan och det finns inga önskemål om att sälja Albin på grund av några fotbolls- eller skademässiga skäl. Så det kan jag dementera, säger Martin Klette.

Det har rapporterats om ett intresse från Sporting CP. Kommentar kring det?

– Jag uttalar mig väldigt sällan kring rykten utan går hellre ut med något när det är helt klart. Men det jag kan dementera är att Hamburg skulle vilja sälja Albin. Det vet jag eftersom vi hade ett samtal så sent som för en dryg vecka sedan.

Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och alla VM-playoffmatcher på Eurosport Player

Publicerad: