Bilderna som väckte frågor kring Lindelöf

Landslagsstjärnan om märkliga scenerna, hälsningen från Zlatan och flickvännens reaktion på kritiken

avAnna Rydén, Patrik Brenning

FOTBOLL

En halvhjärtad insats, ett tidigt avbrott och en fråga från landslagschefen.

Måndagens landslagsträning väckte frågor kring nyckelspelaren Victor Nilsson Lindelöf inför fredagens VM-playoff mot Italien.

– Jag har rest i dag så jag kände att kroppen inte behövde de där löpningarna, säger Lindelöf själv.

Spelarna delades under måndagens landslagsträning upp i två grupper. En med de som hade fått gott om speltid i helgen och i gymnastikskor genomförde en lugn joggning och en andra grupp i fotbollskor med de som behövde en intensivare genomkörare.

Victor Nilsson Lindelöf tillhörde den senare men mycket löpning blev det ändå inte för 23-åringen.

– Varför springer inte du, frågade landslagschefen Lasse Richt försvararen innan passet så att orden hördes upp på läktaren.

”Varit lite upp och ner”

Lindelöf sprang sedan halvhjärtat igenom de första minuterna av löppasset där han genomgående släpade några meter bakom sina lagkamrater. Sedan klev 23-åringen av helt och stod som enda spelare och nötte passningar tillsammans med assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

Efter träningen bedyrade dock Lindelöf att allt är okej.

– Det var lite individuellt vad man ville göra. Man skulle vara med på de första löpningarna där och sen fick man välja hur man ville göra. Jag har rest i dag så jag kände att kroppen inte behövde de där löpningarna.

23-åringen kommer från en höst i Manchester som kantats av kritik. Trots det menar han att det inte är något fel på formen inför fredagens VM-kvalplayoff.

– Det har varit lite upp och ner men det känns ändå bra. Kroppen känns bra och jag tycker ändå att jag presterat. När jag spelat har jag gjort bra matcher men också lite mindre bra matcher. Så är det i fotbollen ibland. Men det är inget mer med det.

Foto: PONTUS ORRE

”Zlatan önskade oss lycka till”

Om Lindelöf själv kan slå ifrån sig av kritiken har det varit tuffare för flickvännen Maja Nilsson. Efter att ha överrösts av negativa kommentarer har Lindelöfs blivande fru till och med talat om att stänga ner sina sociala medier.

– Det skrivs alltid väldigt mycket och så är det, men det är inget jag fokuserar på. Det är klart att det kanske blir annorlunda för min flickvän, hon kanske inte är van vid det på samma sätt som jag är. Folk tror att det är första gången i mitt liv som jag får kritik och så är det inte. Jag är mer van än vad hon är så jag försöker bara prata med henne och förklara för henne att inte fokusera på sådana grejer.

Vi har sett att Zlatan tränar med United igen. Fick du med dig någon hälsning till de här matcherna?

– Vi har mest pratat generellt. Han har mest önskat oss lycka till.

Hur har han sett ut i gymmet?

– Vi har inte varit samtidigt i gymmet men han ser väldigt stark ut.

Här är Sveriges trupp till playoff-matcherna 00:15