"Jag är inte 'The Special One'"

avPelle Strandman

Foto: TT
José Mourinho och Marco Silva.

Tar avstånd från liknelsen – inför mötet med United

På tisdagen ställs ”The Special One” mot ”den nye José Mourinho”.

Men inför ligacupsemifinalen mot Manchester United är Marco Silva inte överdrivet förtjust i jämförelsen.

– Jag är bara Marco Silva, säger Hulls nye manager.

Mourinho vs. Mourinho. Lite så målas tisdagens möte i ligacupen upp mellan Manchester United och Hull.

Marco Silva gör sin blott andra match vid sidlinjen som ny tränare för ”Tigers” efter smakstarten mot Swansea i FA-cupen (2–0). Nu väntar ett betydligt tuffare möte i den första semifinalomgången på Old Trafford.

De gemensamma nämnarna ”portugis” och att göra entré i Premier League som tränare i 40-årsåldern räcker för att engelsk press ska ge Marco Silva epitetet ”den nye Mourinho”.

”Stolta över honom”

Själv tar han dock avstånd från liknelsen.

– Jag är inte ”the Special One”. Jag är bara Marco Silva, säger han till AP.

José Mourinho har tidigare sagt att Silva är en ”barndomsvän”.

– Han är en vän till mig också, säger Silva och fortsätter:

– Alla portugisiska tränare är stolta över honom för vad han har gjort tidigare och för mig själv, och vad han fortsätter att göra i sin karriär.

Hull är sist i Premier League med endast 13 poäng på 20 matcher. Manchester United har däremot fått upp farten rejält och har åtta raka segrar.

Zlatan från start

Och någon B-elva är inte att vänta från hemmalaget i den första semin. Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Antonio Valencia och Ander Herrera vilades alla mot Reading i FA-cupen i helgen men startar mot Hull.

Detta trots att ett riktigt tungviktsmöte väntar på söndag.

– Vi möter Liverpool, en stor match för oss, men vi vill nå ligacupfinalen, sa Mourinho på måndagens presskonferens och fortsatte:

– Så vi kommer möta Hull med allt vi har och all kraft vi har eftersom det är två möten. Om vi kan åstadkomma något i den första rundan så får vi ett övertag, så vi satsar på det.

Mötet mellan Manchester United och Hull startar klockan 21.00 på tisdagen. Första matchen i den andra semifinalen mellan Liverpool och Southampton spelas på onsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM