”Ibra fungerade som en hjälptränare i PSG”

Förre tränarens beröm: ”Vi växte successivt”

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic lämnade Paris Saint-Germain.

Därmed tappade klubben mer än en spelare.

– Zlatan hjälpte mig och fungerade som en hjälptränare i PSG, säger förre tränaren Carlo Ancelotti.

Att Zlatan Ibrahimovic och Carlo Ancelotti utvecklade en stark relation under deras två år tillsammans i Paris Saint-Germain är ingen hemlighet.

Zlatan har beskrivit Ancelotti som ”den bäste tränaren han haft” och italienaren vittnat om hur han tvingades läxa upp svensken efter att Ibra förolämpat en junior.

– Jag sa: ”Prata inte så, du kan vara en bra förebild på planen. Du ska ge de unga spelarna självförtroende. Det är som den första dagen i skolan då man tar in spelare från akademin och de får träna med Ibrahimovic och Thiago Silva. De är rädda”, berättade den förre PSG-tränaren i somras.

”Zlatan som en hjälptränare”

Och nu avslöjar Ancelotti hur relationen utvecklades.

Under tiden i Paris Saint-Germain fungerade svensken som en hjälptränare till Ancelotti.

– Zlatan Ibrahimovic hjälpte mig varje dag, vi växte successivt tillsammans och han fungerade som en hjälptränare i PSG, säger Ancelotti enligt tyska Sport-Bild som hänvisar till spanska AS.

Tillsammans tog de hem två ligatitlar med PSG innan Ancelotti flyttade till Real Madrid. Och I samband med Ibrahimovics flytt från klubben bekräftades det även att svensken kommer att komma tillbaka i en ledarroll i framtiden.

– Jag ser fram emot möjligheterna att jobba med honom igen i den här klubben när han avslutar sin karriär. Han kommer alltid att vara hemma i Paris Saint-Germain, sa PSG-ägaren Nasser Al-Khelaifi då.

Har tagit tränarutbildningar

Även Ibrahimovic tycks ha öppnat för att stanna inom fotbollen efter karriären.

Under hösten i England ska svensken ha tagit inledande tränarutbildningar och hyllats för sitt sätt att lära upp talangen Marcus Rashford.

– Ju mognare du blir – jag har två barn nu – desto mer ansvar tar du. Om jag kan hjälpa de unga spelarna då kommer jag att hjälpa till. Och jag kan till och med hjälpa till ännu mer, har Ibrahimovic sagt om mentorsuppdraget.

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Manchester United löper ut i sommar.

Publicerad: