Allsvenskan i fotboll

”Helt sjukt – kan avsluta karriären”

Ulvestads ilska efter tacklingen

Av: 

Andreas Käck

Malin Wahlberg

Per Bohman

FOTBOLL

Sebastian Larsson kapade Fredrik Ulvestad bakifrån, men klarade sig undan rött kort.

Nu rasar Djurgårdens mittfältare.

– Det är helt sjukt att han får spela hela matchen. Om jag inte lyfter foten är det en karriäravslutande tackling, säger han.

Det var i slutminuterna av den första halvleken som Sebastian Larsson kapade Fredrik Ulvestad bakifrån. Domarteamet samlades och diskuterade igenom situationen, men valde till slut att ”bara” ge gult kort till Larsson.

”Lagom med gult”

Korrekt, enligt AIK-stjärnan själv.

– Det var ingen tvekan om att det är gult. Jag tappar bollen och vill inte ta den långa löpningen hela vägen hem, vi hade mycket folk uppe. Sen med slow motion kan man få saker att se ut hur som helst, men tycker folk att det skulle varit mer så får de absolut göra det. Jag tycker att det var lagom med gult i det läget, säger han.

”Solklart rött”

Ulvestad var däremot rasande efteråt.

– Jag är glad att jag står här på två ben. Det är en jätteful tackling. Jag har sett den på nytt och det är solklart rött. Det är helt sjukt att han inte får rött, det är fegt av domaren. Sedan ger han mig gult här för en klockren på bollen. Domaren valde att ge gult, men den ser jätteful ut. Det är helt sjukt att han får spela hela matchen. Om jag inte lyfter foten är det en karriäravslutande tackling, säger han.

Larssons svar:

– Han får tycka det om han vill. Jag tror att ni förstår att jag inte håller med, men det är ganska oviktigt. Så vitt jag vet sprang han vidare.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Vansinnigt starkt – AIK:s Europadröm lever

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Djurgårdens IF Fotboll

AIK Fotboll

Sebastian Larsson

Fredrik Ulvestad

Fotboll