Jordans fina gest – betalade supporters operation

Jordan Larsson hjälpte en ung Spartak-supporter och betalade hans operation.

Nu berättar anfallaren själv om den fina gesten. 

– Det är inte alla som har råd med sjukvård så det var självklart för mig att hjälpa till, säger han. 

Jordan Larsson har gjort succé i Spartak Moskva med sex ligamål på 14 matcher. Men det är inte bara på planen han gör avtryck.

Svensken har i dagarna hjälpt en 16-årig Spartaksupporter genom att betalat för hans underarmsprotes. Under landslagssamlingen med Sverige berättar Larsson själv om initiativet.

– Spartak har en foundation där de hjälper barn som är i behov av olika saker, operationer eller sociala grejer. De hjälper barn i nöd och frågade om jag var intresserad av att ställa upp och hjälpa den här killen och det var ett självklart val för mig att kunna hjälpa honom och betala för hans operation. Det är inte alla som är råd till sjukvård så det var självklart för mig att hjälpa till.

”Gör mig glad”

Operationen kostade 50 000 kronor och Larsson tvekade inte en sekund med att bidra med hela summan.

– Man kan inte hjälpa alla i världen, men vi sitter i en situation som fotbollsspelare där vi har ett drömjobb där vi får göra det vi älskar och får en hel del betalt. Att hjälpa de som inte har samma möjligheter är viktigt för mig. Det gör mig glad och jag vet att det gör honom och hans familj glada också, säger anfallaren.

Sverige möter Danmark i en träningsmatch på onsdag och sedan väntar Kroatien och Frankrike i Nations League. Larsson hoppas på speltid, men har inte för höga förväntningar.

– Jag känner att jag gör det bra i Ryssland och det är alltid en ära att få representera landslaget. Men jag håller på att lära mig hur det funkar här. Hur nära det är vill jag inte spekulera i, jag är mest glad över att få vara här, säger han.

Jordan Larsson.
Jordan Larsson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.