Fotboll

Fotbollen i möte om publik med FHM

Av: 

Anton Johansson

Publik i Falkenberg 2020.
Publik i Falkenberg 2020.

FOTBOLL

Fotbollen har fått till ett möte med Folkhälsomyndigheten.

Svensk elitfotboll – tillsammans med SvFF, Elitfotboll dam och Riksidrottsförbundet – ska diskutera publiklösningar med FHM inför kommande säsong.

– Vi får se vart det leder, men med tanke på att det inte har varit något möte tidigare så är det ju ett stort framsteg, säger Sef:s generalsekreterare Mats Enquist till Fotbollskanalen.

En säsong utan publik har gjort det tufft för svensk fotboll. I höstas beskrev Mats Enquist det som en ”katastrof” att publik inte tillåts på läktaren, samtidigt som man har varit missnöjd över en utebliven dialog med myndigheterna.

Därför ses dagens besked det som ett steg framåt.

– Förhoppningen är att vi kan förklara vad vi har för möjligheter att arbeta med säkra arenor och säkert publikmottagande. Jag tror att alla steg är viktiga för att kunna ta nästa steg. Ska man hoppas på fulla läktare någon gång får man väl vänta till dess att pandemin mer eller mindre är över, men för att komma dit måste vi ha börjat prata stegvis, säger Mats Enquist till Fotbollskanalen.

Sef:s generalsekreterare Mats Enquist.

Seriestart i april

Allsvenskan är tänkt att starta 10 april och då vill man kunna ha publik på plats – om pandemin tillåter det. Man hoppas även kunna öppna upp för publik tidigare än så, under cuper och träningsmatcher.

– Det går fort till april. Sedan ska man hinna testa olika scenarier och planera för de resurser som krävs för att kunna genomföra evenemangen. Vi har en massa lösningar på hur man kan göra, men vi måste veta vad FHM tycker är viktigt och acceptabelt. Man måste möta den part som sätter ribban. Nu är det hälsomyndigheterna som stoppar all publik, därför måste vi få dem att diskutera vad som krävs för att öppna upp stegvis.

Mötet mellan parterna ska hållas 12 januari.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Nye Sef-bossen: ”Jag gör saker först, snackar sedan”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Folkhälsomyndigheten

Svensk elitfotboll