Allsvenskan i fotboll

AVSLÖJAR: Allsvenska stjärnan nära lämna Italien – jagas av Häcken

Av: 

Michael Wagner

Simon Skrabb i Norrköpingströjan.
Simon Skrabb i Norrköpingströjan.

FOTBOLL

Tidigare allsvenske stjärnan Simon Skrabb, 26, uppges vara nära att lämna italienska Brescia.

En återkomst till Sverige kan vara aktuell. Häcken är en av klubbarna som är intresserade av den finske landslagsmannen, erfar Sportbladet.

Skrabb lämnade IFK Norrköping för ett år sedan och såldes till dåvarande Serie A-klubben Brescia för 10–15 miljoner kronor.

Den offensive mittfältaren fick förtroendet och spelade tio matcher i italienska högstaligan förra våren när laget åkte ur Serie A.

Under hösten i Serie B har Skrabb haft det tyngre med skador och bara spelat tre serie- och en cupmatch för Brescia.

Letar ny klubb

Nu uppger flera sajter som följer den norditalienska klubben att den 26-årige finske A-landslagsmannen blivit uppmanad att söka sig till en ny klubb.

Eftersom de stora ligornas transferfönster har stängt är urvalet av länder och ligor som Skrabb kan flytta till begränsat. Gazzetta dello Sport uppger att polska Legia Warszawa är ett alternativ.

Sportbladet erfar från italienska källor att en återkomst till allsvenskan, där Skrabb under fem säsonger i Åtvidaberg, Gefle och IFK Norrköping, svarade för 23 mål och 17 assist också är en aktuell lösning.

Brescia vill ha tillbaka en större del i transfersumma av vad man betalade för Skrabb till IFK Norrköping vid en försäljning. Ett alternativ är en utlåning.

För Skrabb är det viktigt att hamna i en klubb där chanserna till speltid är goda under våren för att kunna ta en plats i den finska truppen till EM-slutspelet i sommar – nationens första mästerskapsslutspel någonsin.

Enligt uppgifterna är Häcken intresserat av en lånelösning när Göteborgsklubben sedan ett tag varit på jakt efter en ersättare eller komplement till Daleho Irandust. Även andra allsvenska klubbar ska vara intresserade.

Pep Clotet tar över

Ett svenskbekant tränarbyte hos Brescia skulle kunna rädda kvar Simon Skrabb i Italien i sista stund. Klubbens omskrivne ägare, Massimo Cellino, har tillsatt sin femte (!) tränare för säsongen i Pep Clotet Ruiz, tidigare assisterande guldtränare i Malmö FF.

Simon Skrabb har kontrakt med Brescia till sommaren 2023.

Sportbladet har varit i kontakt med Häckens sportchef Martin Ericsson som inte vill ge någon kommentar kring uppgifterna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenskan inifrån: Bajens och MFF:s kamp om PL-anfallaren

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

BK Häcken

Simon Skrabb

Legia Warszawa

Serie B

IFK Norrköping