Fotboll

Peter Hunts besked: ”Jag avgår omedelbart”

Av: 

Fredrik Andersson

FOTBOLL

IFK Norrköpings revisorer kritiserade kraftigt ordförande Peter Hunt.

Nu lämnar Hunt med omedelbar verkan.

”Kommer i kväll meddela styrelsen min omedelbara avgång som ordförande i IFK och dess bolag”, skriver han i ett mejl till NT.

Tidigare under tisdagen kritiserade IFK Norrköpings revisorer kraftigt ordförande Peter Hunt i ett brev riktat till klubbens medlemmar. Bland annat ska Hunt på egen hand ha ingått ett avtal om en utbetalning på 1,9 miljoner kronor.

”Vår uppfattning är också att föreningens varumärke har tagit skada av den senaste tidens turbulens. Skadan är svår att uppskatta men märks t.ex. i att större samarbetspartners avvaktar med att ingå avtal med föreningen tills stämman har varit”, skrev revisorerna bland annat.

Och nu lämnar Hunt Peking med omedelbar verkan, meddelar han själv för NT.

Kommer i kväll meddela styrelsen min omedelbara avgång som ordförande i IFK och dess bolag”, skriver han i ett mejl till tidningen.

Han svarar även på kritiken från revisorerna:

”Jag vill påstå att alla beslut som tagits har förankrats bland styrelsens medlemmar. Det känner styrelsen och revisorerna väl till. I alla verksamheter så krävs ibland ett snabbt beslutstagande. Förankringsprocesserna beror på frågornas art. Jag påstår att alla för föreningen väsentliga beslut är förankrade och ej på något sätt äventyrat föreningens ekonomi. Vi i styrelsen har ibland kanske inte hunnit med all formalia och det arbetet  faller på olika ledamöter. Läs gärna föreningens stadgar vad respektive ledamot har för ansvar”.

”Beklagande”

Björn Persson, en del av IFK:s valberedning, till Sportbladet:

– Det här sker under något dramatiska former. Det är beklagligt att vi hamnar i en sådan här situation tycker jag. Man hade kanske önskat sig ett annorlunda förlopp för att avsluta sin karriär i IFK. Men nu är det som det är och det kommer vi få förhålla oss till och Peter finns inte tillgänglig längre. Det är tråkigt att hans avsked sker under sådana här former, med tanke på de värdefulla insatser Peter gjort för föreningen under tio års tid. Det är inget önskescenario på något sätt och vis. Men omständigheterna har lett till den här situationen och att det har blivit så tycker jag bara är beklagande. 

– Jag kan inte svara på under vilka former det här har skett men man kan misstänka att det som revisorerna lämnade i dag har påverkat hans beslut.

Revisorernas skrivelse, vad kan du säga om den?

– Den är allvarligt menad, de har kunnat konstatera att det finns synpunkter på styrelsens sätt att arbeta och hur ledningen från styrelsens sida har agerat. Har de gjort de här iakttagelserna så är det så – och då får man förhålla sig till det.

Vad säger du om att Hunt på egen hand ska ha ingått ett avtal om en utbetalning på 1,9 miljoner kronor?

– Jag har egentligen ingen kommentar till det. 

IFK Norrköping håller sitt årsmöte den 25 februari, valberedningen har till det mötet valt att nominera Sakarias Mårdh till ny ordförande.

Hunt har verkat som ordförande i IFK Norrköping i tolv år.

Sportbladet söker Peter Hunt och vice ordförande Patrik Jönsson för en kommentar.

Publisert:

LÄS VIDARE

”Klubben är ute på farligt vatten”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Allsvenskan i fotboll

IFK Norrköping